SON DAKİKA
Hava Durumu

‘’Çevre Düzeni Planı Varsa Öncelikle Onun Hükümlerine Uyulur’’

On TV’de konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Başar Bulut, plansız alanlar imar yönetmeliğinde değişmesi gereken bazı usular vardı. Öncelikli olarak çevre düzeni planı varsa onun hükümlerine uyulması doğrudur. Şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2022 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
‘’Çevre Düzeni Planı Varsa Öncelikle Onun Hükümlerine Uyulur’’

On TV ekranlarında yayınlana ve Ozan Öztürk’ün sunduğu Yapı ve Yaşam programına Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Başar Bulut konuk oldu. Programda Plansız alanlar imar yönetmeliğini. Konusunu masaya yatırdı.  Bu yönetmeliğin amacı imar planı olmayan yerlerde nasıl tasarruf edilebileceğini belirten bir yönetmelik. Yönetmeliğin 3.maddesin de belirtilen bölge de üst ölçekli çevre düzeni planı varsa öncelikle onun hükümlerine uyulması gerektiğini söyledi.

‘’ Çevre Düzeni Planı Varsa Öncelikle Onun Hükümlerine Uyulur’’

‘’Ağustos ayında plansız alanlar imar yönetmeliği diye bir yönetmelik yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğin amacı imar planı olmayan yerlerde nasıl tasarruf edilebileceğini belirten bir yönetmelik’’ şeklinde konuşan Bulut, ‘’ Bu yönetmeliğin de bazı maddelerin de değişiklikler meydana geldi. Yönetmeliğin 3.maddesin de belirtilen bölge de üst ölçekli çevre düzeni planı varsa öncelikle onun hükümlerine uyulur. ‘’ İfadelerine yer veren Bulut, plansız alanlar imar hükümlüğümden ziyade çevre düzeni planı hükümlerine uyulur’’ Şeklinde konuşan Bulut, ‘’Büyük bir alanda imar çalışması yapılacağı zaman odalar ve Belediyeler istişare halinde oluyorlar. Ama şu an da gündem de olan konu yüz binlik 2040 planı var. ‘’ Şeklinde konuştu.

‘’Seçim süresinin kısa olmasından şikayetçiyiz’’

‘’Şube başkanları olarak seçim süresinin kısa olmasından şikayetçiyiz’’ diyen Bulut, ‘’Seçilen yeni başkansa işi öğreneyim etrafı tanıyım derken tekrar bir seçim zamanı geliyor. Bu da seçilen başkanın çok iş yapmamış gibi gösteriyor ama aslında öyle değil.’’ dedi.

‘’İşimizin karşılığını alamıyoruz’’

‘’Türkiye’de bazı önemli kritik kurumlar var. 80 milyon vatandaşın sicilini gizli tutan kurumlardan biri de Tapu Kadastro Müdürlüğü.’’ Şeklinde konuşan Bulut, ‘’Bana göre bu kurumlar özel hükümlülerle, özel kanunlarla çalışması gerekiyor. Yaptığımız iş çok dikkat isteyen ve riskli bir iş ama biz bu işin karşılığını alamıyoruz.’’ dedi. ‘’Yaptığımız bir hatta bizim 20 sene sonra karşımıza çıkabilir. Bu yüzden çok fazla Kadastro alanında çalışmak istemeyen arkadaşlarımız oluyor. Üniversiteler de çok fazla tercih edilmeme sebeplerinden biri de çok fazla kusuruz ve riskli bir iş olması.’’ Şeklinde konuştu.

‘’ Bizim meslekte sayısal kadar sözel bilgi de çok önemli.’’

‘’Üniversite baraj puanlarının kaldırılması iyi olmadı.’’ İfadelerine yer veren Bulut, ‘’Şimdi bir iki matematikle mühendislik bölümlerine gelinmeye başladı. Sayısalı ve sözeli düşük olan ya da ikisinden birinin zayıf olmasına rağmen mühendislik okuyan biri başarılı olması da çok zordur. Mühendislik bölümünde hem sayısalın hem sözelin kuvvetli olması gerekiyor. Bizim meslekte sayısal kadar sözel bilgi de çok önemli.’’ İfadelerine yer verdi.

‘’ Metaverse dijital dünyayı da doğru bulmuyorum’’

‘’Sanal paralardan sonra dünya artık nere gidiyor hayal edemiyorum. Gözlerimi kapatıp hayal kuruduğum zaman korkuyorum açıkçası’’ Şeklinde konuşan Bulut,  Metaverse dijital dünyayı da doğru bulmuyorum. Bu alanı daha fazla güvenli tutmak gerekiyor. İfadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.