SON DAKİKA
Hava Durumu

'AYM, kararıyla bildiriyi meşru hale getirdi'

1071 akademisyen, Anayasa Mahkemesi'nin 9 akademisyenin yaptığı başvuru üzerine verdiği hak ihlali kararına karşı bir bildiri imzaladı. Akademisyenler, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararla, terör propagandasına cezayı hak ihlali gördüğünü savundular, "Anayasa Mahkemesi terörü meşrulaştıramaz" dediler.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 13:33
Kaynak: Milliyet
'AYM, kararıyla bildiriyi meşru hale getirdi'

Bildire imza atan akademisyenlerden biri olan Altınbaş Üniveristesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, CNN TÜRK'e konuştu.

Dr. Eray Güçlüer'in açıklamaları şöyle:

Terörü övenleri, terör yanlısı tavır takınanların ceza alması Türk Ceza Kanunu'nda, Terörle Mücadele Kanunu'nda suç sayılan eylemleri işleyenlerin ceza almasına Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali sayması, bir kere hukuki açıdan büyük bir problem. Ve bu karar maalesef ülkemizin, milletimizin kamu vicdanını yaralamıştır, zedelemiştir. Yani siz düşünün şu an sonucunda terörün haklı çıktığı bir kurgusal hukuk mantığı, aynı zamanda evrensel hukuk kurallarına da son derece aykırıdır, yanlıştır. Buna sessiz kalmamız da mümkün değildi. Yani bir şekilde artık buna kamuoyu adına en azından kendi akademisyen camiası içerisinde bir tepki göstermemiz gerekiyordu. Bu demokratik tepkiyi imzalamış olduğumuz bu bildiri ile kamuoyunun bilgisine sunduk. Aynı şekilde bu demokratik tepkiyi göstermiş olduk.

Quark.Models.Entities.SuperContent?.Title
İLGİLİ HABER
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri

Tabii burada sadece bu mesele, Anayasa Mahkemesi'nin bir yanlış karar almasıyla da bağlı değil. Bunun aslında biraz daha büyük perspektiften baktığımızda yani tam da terörle mücadelede artık sona özellikle yurt içi terörle mücadelede sona gelindiği, sahada kahraman güvenlik birimlerimizin, korucularımızın, jandarmamızın, polisimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Mehmetçiklerimizin büyük fedakârlıklarla mücadele ettiği bir zamanda bu şekilde bir kararla, onların da moral motivasyonunu olumsuz etkilenmesine, etkilenebilme ihtimaline karşı onların yanında olduğumuzu, ülkemizin terörle mücadele mücadelede kararlılıkla mücadelesinde yanında olduğumuzu ifade etmek için de yine bu bildiriye imza attık.

Tabii bir diğer yönüyle de bakınız bu tür boşluklar özellikle başta PKK, FETÖ gibi terör örgütleri olmak üzere, Türkiye'deki bazı terör odaklarının ve bu terör odaklarını destekleyen, savunan sinsi odaklara bir hukuki boşluk açmamalıdır. Dolayısıyla beklentimiz var. Bu da bu Anayasa Mahkemesi kararından vazgeçilmesi ve bundan sonra olası bu tür terör terörle mücadelede ya da terör odaklarına fayda sağlayacak hukuki boşlukların olmaması için devlet çapında gerekli tedbirlerin alınması yönünde de beklentilerimizi bir kere daha ifade ediyoruz.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.