SON DAKİKA
Hava Durumu

‘CİDDİ RAKİP İLE YARIŞTIM’

Başkan Aktaş, On Tv’deki programda yaptığı açıklamaları ile gündem yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
‘CİDDİ RAKİP İLE YARIŞTIM’
Reyhan Değirmenci BATUT/ÖZEL HABER
 
Başkan Alinur Aktaş, On TV ekranlarında yayınlanan Yüz Yüze programının konuğu oldu. Mehmet Ali Yılmaz ve Can Ertan’ın sorularını yanıtlayan Aktaş, “Ben ciddi bir rakip ile yarıştım. İmamoğlu ise rakibim kadar bilinen bir kişi değildi” dedi.
 
‘HER KÖŞEYİ GEZDİK’
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “İstanbul’un belediye başkanı, aslında Bursa’da benim yarıştığım belediye başkan adayından daha az tanınan biriydi. Rakibimin hem kendi camiası hem Bursa nezdinde çok daha fazla tanınmışlığı vardı. Ama milletvekillerimizle, teşkilat mensuplarımızla 70 günlük süreç zarfında her bir köşeyi gezerek, söylemlerimizle vatandaşa bir güven oluşturmamız önemliydi. Ben herkese çok teşekkür ediyorum.
 
 
‘EMNİYET SİBOBUYUZ’
Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlar ile olan ilişkisinin sorulması üzerine Aktaş, “Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olmamam sebebiyle bu noktada bazı önyargılı düşünceler vardı. Ben, geçen sene eşim ve çocuklarımla beraber Makedonya’ya gittim. Orada üç sünnet şölenine katıldım; Arnavutluk’ta, Karadağ’da ve Makedonya’da. Bölgede, bu konuştuğumuz konu bana soruldu. Şunu ifade edebilirim ki, Balkan coğrafyasında bir emniyet sibobu olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
 
 
‘PROJELERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR’
Aktaş, “Benim Ulaştırma Bakanlığı’na sunduğum 5 tane önerim vardı. Birincisi Acemler Kavşağı, ikincisi T2 hattının tamamlanması. Çünkü şu an T2 hattıyla alakalı konuyu bitirdik. Üçüncüsü Emek’in Şehir Hastanesi’ne uzatılması… Dördüncüsü Demirtaş OSB’nin şehir içini üzmemesi, beşinci olarak da Adliye Kavşağı. Çünkü Adliye sarayımız yeni yere taşınıyor. Bölge Adliye Mahkemesi de oraya birleşecek ve ciddi bir yoğunluk olacak. Bu beş konunun takribi maliyeti de belli 1 milyar 100 milyon civarında.” ifadelerini kullandı.
 
AKTAŞ, ÖZÜR DİLEDİ
Alinur Aktaş seçim öncesindeki bir konuşmasında, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Nazım Hikmet’in adının geçtiği bazı açıklamalarda bulunmuştu.
Konuşmasına bazı kesimlerin tepki gösterdiğini belirten Aktaş, “Türkan Saylan ile ilgili farklı bir parantez açabilirim ama Uğur Mumcu Bahriye Üçok gibi isimler aydın isimlerdir. Uğur Mumcu yurtsever bir isimdir” diye konuştu. Aktaş, yanlış anlaşılan sözlerini geri aldığını söyledi. Ayrıca “bunu bir özür olarak mı kabul edelim” sorusuna da “kesinlikle” yanıtını verdi.
 
‘BURSASPOR’A HEP VERİLDİ’
Aktaş, “Son dönemdeki yönetimler her şeyi Büyükşehir Belediyesi’nden bekliyor. Örneğin Recep Altepe iki benzin istasyonu alıp paraya çevirdi. Kulübe devredildi bu para. Sonra ‘bir yer satın alınsın, imar planlaması yapılsın, büyük miktarlarda gelir elde edilsin, ardından bu, yine kulübe  verilsin’ düşünceleri de var. Büyükşehir hep verdi, ancak kulüpteki bazı yöneticiler bu parayı har vurup harman savurdu” dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.