SON DAKİKA
Hava Durumu

'Çiftlikbank' davası gündemde

‘Tosuncuk’ lakabıyla tanınan firari sanık Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 48 sanıklı Çiftlik Bank davası yarın başlıyor. 6 gün sürecek olan duruşmada 10 Mayıs Cuma günü sanıklar ve avukatlarının savunmaları dinlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2019 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
'Çiftlikbank' davası gündemde
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çiftlik Bank’a yönelik yürütülen soruşturma 26 Mart 2019 tarihinde tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 3762 kişi müşteki, 48 kişi ise şüpheli yer aldı. Aralarında bir numaralı firari sanık Mehmet Aydın’ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 75 bin 260’şar yıla kadar hapsi istendi.

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında ise, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 13’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
 
Sanıklardan 7’si firari, 11’i tutuklu

Firari sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur'un Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD adli makamlarından iadesinin istendiğinin belirtildiği iddianamede, Türkiye'de bulundukları bilinen ancak henüz yakalanamayan Hakan Soysal, Niyazi Karakoç ve Serdar Dosdoğru'nun yakalama emriyle halen arandıkları belirtildi.
 
Yarın sanıklar savunma yapacak

İddianame gönderildiği Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 11’i tutuklu 48 sanık yarın hakim karşısına çıkacak. 6 gün sürecek olan duruşma kapsamında yarın sanıklar ve avukatlarının savunma yapması bekleniyor. Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından mağdur beyanları dinlenecek.  
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.