SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Şehrin yönetimiyle ilgili tartışmalar son buldu’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun çok gür bir sesle şehrin yönetilmesi onusunda kararını verdiğini belirterek, “Artık, bu şehrin yönetimi ile ilgili tartışmalar son bulmuştur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
‘Şehrin yönetimiyle ilgili tartışmalar son buldu’

İBB Meclisi, yenilenen İstanbul seçiminin ardından dün ilk kez toplantı. Meclis toplantısına Başkanlık yapan İmamoğlu konuşmasına 23 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirerek başladı.

 

İmamoğlu, “16 milyon İstanbullu, 23 Haziran seçimleri ile birlikte 31 Mart gecesinden itibaren ortaya konan her türlü gayriciddi iddiaya ve her türlü antidemokratik çabalara net olarak noktayı koymuştur. Bu şehrin kahir ekseriyeti, İBB’nin ‘yeni nesil bir yönetime kavuşmasını’ ve bu yönetimin ‘şehri liyakatle yönetmesini’ ve kendisine ‘hesap vermesini’ istediğini ortaya koymuştur. Artık, bu şehrin yönetimi ile ilgili tartışmalar son bulmuştur” diye konuştu.

‘Polemiğe girmeyiz’

“İstanbul halkının iradesinin başımızın üzerinde yeri var” diyen Ak Parti İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ise şunları söyledi: “Biz grup olarak İstanbul için getirdiğiniz her hayırlı işte motor, hayırlı görmediğimiz ve yanlış gördüğümüz her işte de fren görevi yapacağız. Bizler bunların yaparken, bu Meclis’teki tutumumuz asla negatif olmayacak. Asla kişisel polemiklere girmeden, İstanbul’da yaşayan her bir canlının geleceğine katkı üretecek, her şeye destek verirken şu iki temel hususa çok dikkat edeceğiz: Başkan başta olmak üzere hiçbir arkadaşımızla kişisel polemiğe girmeyeceğiz. Hiç kimsenin şahsı ve kişiliğiyle uğraşmayacağız. Asla bir siyasal fırsatçılığın peşinde olmayacağız.”

24 AK Partili başkan tebrik ziyaretinde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda KKTC’nin İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarından Nurettin Sözen, İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. İmamoğlu’nu ziyaret edenler arasında İstanbul’un 24 AK Partili ilçe belediye başkanı da vardı. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu’nun AK Partili başkanlarla görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

Otogar işletmesi İSPARK’a geçecek

Yenilenen İstanbul seçiminin ardından ilk kez toplanan Meclis’te 39 farklı teklif sırada bekliyor.

Sunulan tekliflerin arasında Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan Büyük İstanbul Otogarı otopark işletmeciliğinin İSPARK A.Ş.’ye devredilmesi de yer alıyor. 38’inci sırada yer alan maddenin bu hafta içinde Meclis’ten geçmesi bekleniyor. Otopark, 20 dakikaya kadar ücretsiz olmasına rağmen ücret tahsil edilmesiyle sık sık gündeme geliyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.