SON DAKİKA
Hava Durumu

“TRANSFERLER TAKIMI YAVAŞLATTI”

Bursaspor eski futbolcusu Sedat Özbağ, On TV'e özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
“TRANSFERLER TAKIMI YAVAŞLATTI”


On TV’de yayınlanan Spor Gündemi programının konuğu Bursaspor eski futbolcusu Sedat Özbağ oldu. Özbağ, Bursaspor’un son durumu hakkında önemli değerlendirmeler yaptı. Bursaspor-Boluspor maçını değerlendiren Sedat Özbağ maç içindeki kritik noktalara şu ifadelerle yer verdi ; “Boluspor maçı kırılma noktasıydı. Bursaspor’un evinde kaybettiği puanları deplasmanda getirmesi gereken bir maçtı. Kadroya baktığımız zaman Çağlar, Shehu, Diarra, Anıl ile birlikte 4-1-4-1 diziliminde sahaya çıktılar. Oyuna baktığımız zaman her iki takım da oyunu ikinci bölgede kabul etti. Bu da oyunun sıkışmasına ve pozisyon azlığa neden oldu. Her iki takımda birbirine üstünlük sağlayamadı. Bunun ana nedenlerinden biri de çok top kaybı yapmalarıdır. İlk yarı sadece direkten dönen pozisyonumuz var onun haricinde ceza sahası içine pek giremedik. İlk yarı pozisyonsuz, heyecansız, renksiz bir maçtı. İkinci yarı kulübede kimse yerini almadan golü bulduk ikici yarının 30. saniyesinde gol geldi. Burak’ın olağanüstü çabası var. Recep’in kafa vuruşu ile öne geçtik. Bu dakikadan sonra oyunu 1. Bölgede kabul etmeye başladık ve bu da Boluspor’a can verdi. Boluspor atak üzerine atak tazeledi. Dakika 88’ de Diarra çok ısrar etti, en başta ikili mücadeleydi omuz omuza giderken kolunu bastırmasında sonra hakem penaltı noktasını gösterdi yoksa ilk temas temizdi. Diarra el bombası gibi oldu.  Çabuk ve tecrübeli olabilir ama ceza alanı içerisinde çok dikkatli olması lazım en ufak bir zamanlama hatasında penaltıya neden olabilir. 3 puanı cebine koymuşun yapılmaması gereken bir hata, maçın kader anı dediğimiz nokta, kader anlarından bir tanesi ikinci devrede de  Kubilay’ın kullandığı frikik’in kaleciden dönen topu ve kale boşken  topun Aykut’un önüne düşmesi orada yapacağı iyi bir vuruş skoru 2-0’a getirebilirdi. Maçı rahat bir şekilde bitirebilirdik.  Olağanüstü kötü bir durum orada artık altın vuruş dediğimiz son vuruşu yapsa 3 puan alınsa daha güzel kelimeler telaffuz edebilirdik.  Ama şu anda kaybedilen 2 puan var.”

“HATALAR TEKRARLANMAMALI”

Takımın hızlı çıkamamasının nedenlerini aktaran Özbağ, “Kenar yönetiminin büyük bir hatası var. Hatalar olabilir ama bu hatalara karşı hafta içerisinde çalışmalar düzenlenir. Teknik adam hangi bölgede hata yapıyoruz, nerede top kazanamıyoruz, hızlı geçişler mi yapamıyoruz, ortalarda mı zafiyet var, şutlarda mı eksiklik var, bunları analizciler sana sunuyor. Bir tek senin aklınla beraber hatayı tedavi etmen lazım. Hatalar çok net gözüküyor bunda ısrar etmenin mantığı yok. Mesela olumlu transferlerden biri de Çağlar oyunu kuran, yönlendiren ,geriden oyun kurma becerisine sahip, ayaklarını iyi kullanıyor bir kalecide aranan özellikler bunlardır. Çağlar’ın bir tek eksiği var yan toplar konusunda çalışması gerekiyor. Bunu en kısa sürede gidermesi lazım. Yoksa diğer yönleriyle takıma büyük katkı sağladı. Shehu istikrarını bozmayan bir oyuncu, aynı çizgide devam ediyor. Diarra’nın yaptığı hatalar da ölümcül oluyor bunlardan uzaklaşması lazım. Anıl’ın da istikrarını beğeniyorum. Gerçekten pozisyon almada hem de rakibe baskı uygulamada başarılı. Burada bir tek defansif yönü en zayıf oyunculardan biri Lato, çok ileriye çıkıyor geriye dönüşleri zayıf. Aslında bek onun için bir lüks çünkü yok diye bağırıyor oyun içinde çok gösteriyor ve tüm maçlara bakalım değerlendirelim rakipler hep çözmüşler Bursaspor’un sol tarafından sürekli atak yiyoruz. Hatta bu maçtaki penaltı da öyle oldu, Boluspor o bölgeden geldi. Onur sakat ondan dolayı Lato’yu mecburiyetten oynatıyor. Ama Lato’da şut atma, orta yapma özelliği çok iyi olmasına rağmen geride kötü oynuyor. Buna bir çözüm üretmesi lazım, 3’lü defansa geçilebilir. Bakıyorsun Galatasaray 6 tane gol yemiş hemen dizilişi değiştirdi ve 3’lü savunmaya döndü. Bu da Bursaspor’da üretilebilir. Lato’nun bir şansızlığı önünde oynayan Igor, ne ileri ne de geri oynuyor. Bal yapmayan bir arı gibi nasıl bir oyuncu ben çözemedim, gereksiz bir transfer oldu. Bolu maçında da gördük oyunda kaldığı 75 dakika içerisinde bir tane olumlu hareketini görmedik. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama ne yaptığını kendisi de bilmiyor. Hata da ısrar olursa o zaman hata olmaktan çıkıyor. Burak sahanın en önemli ve en  iyi isimlerinden biriydi. Hem hücumsal yönde hem de defansif yönde iyi Shehu’nun iyi oynamasındaki en büyük etken Burak’tır. Bu sayede Shehu da rahatlıyor ikili sıkıştırtmayı yapabiliyor” ifadelerini kullandı.
 
“BURSASPOR’UN  B PLANI YOK”

Bursaspor’un b planı olmadığını belirten Özbağ, “Rakipler Bursaspor’u defansif yönde iyi analiz etmiş. Balıkesir maçına baktığımızda, rakip önde baskı ile başladı. 3. bölgede baskıyla Bursaspor’un oyun kurmasını engelledi. Bursaspor geriden oyun kurmasını bilen Çağlar ile yan pas, geri pas yaparak hazırlık paslarını defanstan başlıyor. Daha evvel orta saha bu işi üstlenirdi. Fakat sistemi çözdüler. B planı nerede? Oyunu kuramıyorsun rakip takım sana o fırsatı tanımıyor. Bu sefer seni uzun oynamaya mecbur bırakıyor  uzun toplarla çıkmaya çalışıyorsun. Uzun toplarda her zaman ortak toptur. Kim daha hareketli olursa topu kazanma şansı onda oluyor. Mesela daha evvelki maçlarda Bursaspor geriden oyun kurarak geliyor ama bilinçli olarak geliyordu. Kenardan Kubilay, Recep ve o zaman hangi isime görev verildiyse onlarla beraber çoğalıyorsun. Ama burada Balıkesir maçında önde baskı yapan rakip, Bursaspor’a oyun kurma fırsatı tanımadı ve uzun oynamaya mecbur bıraktı. Bundan dolayı Bursaspor pozisyon üretemedi ve kontra ataklarla daha sonra Balıkesir ikinci yarı da 3 tane pozisyon yakaladı. Kesinlikle Bursaspor’un bir B planı olması lazım. Bu konuda giden puanları çok arayacağız. A planı artık işe yaramıyor. Rakipler Bursaspor’u geriden oyunu kurdurmayarak ve bizim sol tarafı kullanarak çözdüler. Bursaspor’un çözülemeyecek bir tarafı yok, hatalar ve açıklar belli. Orta sahada  Aykut ve Selçuk ağır oyunculardır. Özellikle Selçuk artık belli bir yaşa gelmiş, emekli olamaya yakın bir oyun tarzı var. Çabuk geçme ve hızlı atak yapma şansın yok. Aykut’un da  ağırlığından dolayı hızlı geçişleri yapamıyoruz. Bursaspor neden ileride çoğalamıyor  sorusu gündeme gelirse Aykut ve Selçuk ikilisinden kaynaklanıyor.  İkisi de ağır oyuncular, hızlı geçiş yapamıyorsun bu sefer ayağa oynamak zorunda kalıyorlar. Bu tarz oynayınca tempo düşüyor. Hızlı geçişi yapabilseler rakibi daha az adamla yakalayabilme şansları var.  Ama al - ver yaparak ileri geri oynarsan rakip zaten kapanıyor sonrasında orta yapmak zorunda kalacaksın. Kim biraz daha öne çıkarsa top hakimiyeti o futbolcuda olur onun için de pozisyon kıtlığı yaşıyoruz. Seleznyov‘un da bir sorunu var galiba ‘Ben hazırım oynayabilirim‘ diyor. Ama hoca ‘Hazır değil’ diyor, oynatmadığına göre hazır değil demektir. Bir tek Recep  hızlı geçişleri yapabilen, hızlı bir oyuncu, sol ayağını iyi kullanıyor. Kubilay ileride tek kalıyor destek gelmediği için Kubilay da tek başına etkili olamaz. O da iyi niyetinden koşuyor, savaşmaya çalışıyor. Bu sefer iyice enerjisini de bitiriyor. Kubilay’a destek olunması lazım. Bursaspor’un saha içi sorunları bunlar aslında gol attığımız zaman geri çekiliyoruz. Hızlı oyuncun yok tek olarak Burak ile çıkabilirsin. O bölgeden Aykut ve Selçuk’un çabuk çıkma şansları yok ileriye doğru çıkamayız” şeklinde konuştu

“GENÇLERE HAKSIZLIK YAPILDI”

Yapılan transferlerin genç oyuncular olmak üzere tüm herkese haksızlık yapıldığını ifade eden Özbağ  Bursaspor  yönetiminin transfer için yanlış para harcadığını şu ifadelerle ve belirtti; “Sezon başında mecburiyetten yapılan kadro yapılandırması vardı. Vakıfköy ağırlıklı gençlerden oluşan ve üzerine koyarak da giden bir takımdı. Cesaretli ve atletiklerdi. Tempoları yüksek ve oynanan futbol zevk veriyordu. İlk 3 maça bakalım Karagümrük maçında bireysel hatalar oldu ve bu yüzden mağlup olduk. Sonra Akhisar ile evimizde oynadığımız maçı 2-1 kazandık. 3. maçta ise Eskişehir’i 2-0 yendik. Gençlerle oynanan oyun daha zevk vericiydi ve onların sayesinde kazanıyorduk.  İlk 3 hafta bu şekilde geçti. 2 galibiyet ile 6 puan aldık. Aldığımız bir mağlubiyet de 10 kişi kalmasaydık Karagümrük maçı farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi. Çünkü o maçta da iyi oynadık ve rakibi zorladık. Sonrasında ise 14 tane yapılan gereksiz transfer gerçekleştirdi. Bursaspor’un zaten maddi sıkıntıları var.  Bu sebepten 3 puan gitti. 14 tane transfere ne gerek vardı. 3-4 tane iyi futbolcu al parayı oraya harca. Karagümrük maçından sonra 11 tane oyuncu lazım demek bu hakaret etmektir. Oradaki oynayan futbolcuların kadronun içerisindeki herkese hakarettir.  Ben Başkan olsam orada yolları ayırırdım. Böyle demeç olmaz. Hocanın verdiği demeçlerden de artık bıktık. Gazetecilere konferans veriyor,  futbolu anlatıyor, kurs verir gibi oyun nasıl oynanır anlatıyor. Memnun değilsen istifa eder gidersin. Bursaspor’un olmayan paralarıyla beraber yapılan bu transferler gerçekten hem camiayı hem de Bursaspor’u üzmüş durumdadır. Alınan oyunculara bakıyoruz kaç tanesini yararlı? Sonuçlar ortada Özer her maç sarı kart görüyor. Agresif bir takım değiliz öyle bir yapımızda yok. Sarı kartları; konuşmak ve itirazdan görüyoruz. Bu yönden bakarsak da kadro yapılanması bu transferlerle bozuldu. Bir türlü oyunun temposunu yakalayamıyorsun. Bu oyuncularla yakalama şansın da yok. Daha dinamik bir takım varken şimdi daha çok geriye oynayan takıma dönüşüldü. Durum bu haldeyken takımın hali ne olacak nasıl ileriye doğru oynayacağız? Bolu maçında Burak ve Recep haricinde hızlıca ileriye çıkarabilecek futbolcu yok. Igor’u zaten saymıyorum. Nasıl 3.bölgede etkili olacaksın? Pozisyon üretemediğimiz içinde bu skorları alıyoruz. Sürekli beraberlik alarak da hedefe ulaşamazsın” diye konuştu.                      
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.