SON DAKİKA
Hava Durumu

'Trump, ölüm emrimi verdi'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki siyasi krizle ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ı suçlayarak "Trump, öldürülmem için emir verdi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
'Trump, ölüm emrimi verdi'
Rus haber ajansı RIA'ya konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) ABD'nin yaptırım kararının yasa dışı olduğunu söyledi.
 
Maduro, ülke ekonomisini stabil hale getirmek için tüm çabayı harcayacaklarını da belirtti.
 
ABD, GUAİDO'YU GEÇİCİ DEVLET BAŞKANI OLARAK TANIDI
 
Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, söz konusu yaptırım kararını açıklamıştı.
 
Bolton, Maduro'nun kendileri nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığını ve "geçici devlet başkanı" olarak Juan Guaido'yu tanıdıklarını belirtmişti.
 
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı almıştı.
 
Buna göre söz konusu şirket ve onunla bağlantılı tüm varlıklar yaptırım listesine girmişti. Mnuchin, bu şirketle iş yapan diğer unsurların da söz konusu yaptırımlara uyması gerektiğini kaydetmişti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.