SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, Facebook ve diğer sosyal medya platformlarının Türkiye kurallarına uyması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak'
Medya takip ve raporlama ajansı PRNet'in açıkladığı 2018 yılı verilerine göre Türkiye'deFacebook kullanıcısı 43 milyon, Instagram 37 milyon ve Twitter ile Snapchat'in ise 9'ar milyon kullanıcısı bulunuyor.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hizmetleri veren şirketlere ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.
 
Sayan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Facebook ve diğer şebekeler üstü operatörlerin dijital hizmetlerini sunabilmesinin hizmetin sunulduğu ülke kurallarına uyarak ve ilgili kurumlarıyla işbirliği yaparak mümkün olduğunu her platformda en üst düzeyde dile getiriyoruz. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye sosyal medya kullanımında dünya üzerinde önemli bir yere sahip iken, Facebook bazında dünya genelinde 9'uncu sırada yer alıyor. Twitter'da ise 8,8 milyon kullanıcısı olan Türkiye, dünya genelinde 5'inci sırada görülürken, Linkedin'de 6,9 milyon kullanıcı sayısıyla 15, Snapchat'te ise 8.5 milyon kullanıcı sayısıyla 10'uncu sırada bulunuyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.