SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Ülkenin menfaati neredeyse oradayım’

Grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’nin değişimin, sorunları çözmenin adresi olduğunu vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Ben bu ülkenin insanlarının sorunu varsa, çözmek için oradayım’ dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
‘Ülkenin menfaati neredeyse oradayım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de değişimin adresi, sorunları çözmenin adresi CHP’dir. Bu amaçla yola çıktık, güzel başarıların altına imzamızı attık. Yeterli mi? Hayır. 82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’nin değişimin, sorunları çözmenin ve 82 milyonu kucaklamanın adresi olduğunu söyledi.

‘Sorunları çözeceğiz’

Hiç kimsenin inancı, kimliği ve yaşam tarzı dolayısıyla ötekileştirilmesini istemediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Dedik ki, 82 milyon bir arada kendi sorunlarımızı tartışalım ve çözüm üretelim. Bu amaçla yola çıktık, güzel başarıların altına imzamızı attık. Yeterli mi? Hayır. 82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var” dedi. Kılıçdaroğlu, toplumun her kesiminin sorunları olduğunu belirterek, “Hayatın her alanında dert var. Ama bunları çözme kapasitesine sahibiz. Yeter ki siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmayın. Siyaset halka hizmetse onu biz yapacağız ve sorunları çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
“AK Partili ve ülkücü kardeşlerime de seslenmek isterim” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘Bayrağımız bir’

“Onların liderleri bizi eleştirirler, eleştirileri başımın üstüne, hatam varsa düzeltirim, yanlışım varsa özür dilerim. Ama ben bu ülkenin menfaatleri neredeyse oradayım. Ben bu ülkenin insanlarının sorunu varsa, çözmek için oradayım. Siyaseten katı ayrışmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Biz birbirimize düşman değiliz, farklı görüşlerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız olabilir ama bayrağımız bir, vatanımızı, insanımızı seviyoruz ve insana hizmet etmek istiyoruz. Saraya değil, birilerinin cebine değil vatandaşa hizmet etmek istiyoruz.”

Kılıçdaroğlu, Çorlu’daki tren faciasının üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatarak, “Aileler adalet istiyorlar. Polis copları, biber gazları. Yahu ne yapıyorsunuz siz? Zaten bu aileler acılı. Biber gazları sıkarak insanları adalet arayışından vazgeçiremezsiniz. Aileler suçluymuş gibi muamele gördüler. CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız. AK Partili ve MHP’li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Çorlu tren faciasının araştırılmasını istedik. AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. Gerçekten yazıklar olsun” dedi.

 

‘Ülkenin menfaati neredeyse oradayım’

 

CHP’nin grup toplantısında Kılıçdaroğlu’na Atatürk tablosu hediye edildi.

ODTÜ’deki yurt sorunu

ODTÜ’deki öğrenci yurdu tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Çocuklar şunu istiyorlar: Yurt yapılsın ama 500-600 kişilik. Buraya bin 500 kişilik yurt yapacağız dışarıdan insan getireceğiz. Gençler buna karşı çıkıyor. Üstelik ağaç da kesiyorlar. Neden şiddet, neden baskı? Sayın rektöre sesleniyorum: Öğrencilerinizi dinleyiniz. Biz kavgadan yana değiliz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın yedek akçelerinin Hazine’ye devrine yönelik kanun teklifi konusunda ise, “Merkez Bankası’nın Başkanı’nı değiştirdiler. Erdoğan sıkıştı, faizler yükselmiş, ne yapacak? CHP dese, yönetimde değil. Ne yapacağız? En iyi Merkez Bankası Başkanı’nı suçlu ilan edelim, görevden alalım. Temel neden bu.” 

Milliyet- Mustafa İstemi 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.