SON DAKİKA
Hava Durumu

15 Ekim'den sonraya dikkat

Koronavirüsle mücadelede, özellikle aşıdan sonra ortaya çıkan rehavet, grip ve diğer hastalıkların artmasına neden oldu. Maske, mesafe ve hijyen konusundaki gevşemeyle birlikte artan grip vakaları tedirgin ederken, uzmanlar 15 Ekim sonrasına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
15 Ekim'den sonraya dikkat

Normalleşme süreciyle birlikte başlayan gevşeme, kış ayları öncesi tedirgin edici olmaya başladı. Özellikle yaz döneminde artan rehavet, aşının verdiği güvenle çeneye inen ve kola takılan maskeler, sosyal mesafenin unutulması ve hijyene dikkat edilmemesi, başta grip olmak üzere diğer hastalıkların artmasına neden oldu. Öte yandan okulların da açılmasıyla birlikte artan hareketlilik, grip salgını için uzmanları düşündürmeye başladı.

15 EKİM SONRASI İÇİN UYARI

Aşının henüz olmadığı zamanlarda bile neredeyse yok denecek kadar az olan grip vakalarının şu günlerde artış göstermesi maske ve mesafenin önemini ortaya çıkardı. Henüz bir grip salgını olmadığına dikkat çeken uzmanlar, gidişatla ilgili ise tedirginliklerini belirtti.

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Osman Erk, vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, "15 Ekim’den sonra Kovid-19 dışındaki üst solunum yolu enfeksiyonları ile grip vakalarında artış olabilir. Covid-19 aşısının griple ilgili olmadığı bilinmeli." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.