SON DAKİKA
Hava Durumu

40 milyon destek

Kızılay Başkanı Kınık, Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri için ilk etapta yaklaşık 50 bin insana acil üç aylık destek sağlayabilecek büyüklükte bir operasyon yürüttüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 09:58
Kaynak: İHA
40 milyon destek
Türk Kızılay'ın ev sahipliği yaptığı Dünya İnsani Eylem Forumu 2019 (WHAF), “İnsanlık Onuru” temasıyla İstanbul'da toplandı. 65 ülkeden 180 kuruluş, finans, yerelleşme, çatışma ve dirençlilik gibi kilit meseleleri tartışacak.

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, yaptığı açıklamada çatışma ve felaketlerin dünyada milyonlarca insanı etkilediğini belirterek, şunları söyledi:
Türkiye, insani yardıma ihtiyacı olan hiç kimseye kayıtsız kalmıyor. Küresel İnsani Yardım Raporu'na göre, 2018'de Türkiye 8,4 milyar dolarlık insani yardım yaptı. Bu rakam millî gelirimizin yüzde 0,79'una tekabül ediyor. Türk Kızılay olarak da 2018'de 23 milyon 251 bin insana yardım ulaştırdık. Bu hayrın miktarı 3 milyar 114 milyon liradır. Bu yıl 33 milyon insana ulaşmayı hedefledik ve 4,5 milyar liralık bütçeyle yola çıktık.

Kınık, Suriye'deki çalışmalarına değinerek Türk Kızılay'ın bölgede 2011'den beri çalıştığını, özellikle son iki barış operasyonu sonrasında devlet, TSK, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar ile bir çalışma modeli oluşturduklarını anlattı. Türkiye'den ve Suriye içinden bölgeye geri dönüşler ile ilgili desteklerinin olacağını dile getiren Kınık “Orada hayata tutunmaları için psikolojik destek ve finans kaynaklarının sağlanması gibi faaliyetlerimiz olacak. İlk etaptaki planımız yaklaşık 50 bin insana acil üç aylık destek sağlayabilecek bir büyüklükte bir operasyondu, yaklaşık 40 milyon liralık bir bütçeyle yürütülen çalışma. İlerleyen süreçte dünyanın da taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyoruz ve çağrı yapıyoruz. Bölgeye giden insan sayısıyla orantılı olarak da kapasitemiz artırılacaktır” dedi. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.