SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'nin İran yaptırımı kararına Türkiye'den sert tepki: Kabul etmiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'yi de ilgilendiren ABD'nin İran kararı için, "Tek taraflı yaptırımları ve komşularımızla nasıl ilişki kuracağımız konusundaki dayatmaları kabul etmiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
ABD'nin İran yaptırımı kararına Türkiye'den sert tepki: Kabul etmiyoruz
ABD'nin İran'dan petrol ithal eden sekiz ülkeye tanınan muafiyeti 2 Mayıs itibariyle kaldıracağını açıklamasına, Türkiye sert tepki verdi.
 
Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin İran'dan petrol ithali yasağına getirilen muafiyetlere son vermesi bölgesel barış ve istikrara hizmet etmeyecek. Tek taraflı yaptırımları ve komşularımızla nasıl ilişki kuracağımız konusundaki dayatmaları kabul etmiyoruz." dedi.


 
MUAFİYETİ UZATMAMA KARARI ALDI
 
ABD, İran'dan petrol ihracatı muafiyetine son verdi. ABD Başkanı Donald Trump, İran'dan petrol ithalatı için aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 ülkeye Kasım 2018'de verilen ve süresi 2 Mayıs'ta sona erecek muafiyet süresini uzatmama kararı aldı.
 
İKİ KEZ YAPTIRIM PAKETİ AÇIKLAMIŞTI
 
İran'la nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik ilk yaptırım paketini 7 Ağustos 2018'de, ikinci aşama yaptırım paketini ise 5 Kasım 2018'de devreye sokmuştu. ABD, bu tarihte aralarında Türkiye'nin de olduğu sekiz ülkeye İran'a yönelik yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda 180 gün muafiyet tanımıştı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.