SON DAKİKA
Hava Durumu

Acun Ilıcalı'dan, 'TV 8'i satıyor' iddiaları hakkında açıklama

Acun Ilıcalı 70 milyon dolara satın aldığı TV 8'i satma iddiaları hakkında açıklama yaptı. Ilıcalı, tekliflerin geldiğini ancak henüz bir anlaşma gerçekleşmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Acun Ilıcalı'dan, 'TV 8'i satıyor' iddiaları hakkında açıklama
1990 yılında MNG Medya Grubu tarafından yayın hayatına start veren ancak 2013 yılında yurt dışından Türkiye'ye uyarladığı yarışmalarla medya patronu haline gelen Acun Ilıcalı tarafından 70 milyon dolar karşılığında satın alınan Tv8 kanalı hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Yıllar içinde değerine değer katan kanal için üç farklı alıcının yarışa girdiği öğrenildi. Acun Ilıcalı, iddialara açıklama getirdi.
 
SATIŞ GÖRÜŞMELERİ ASKIYA ALINMIŞTI
 
Acun Ilıcalı'nın son dönemde Türkiye'ye medya yatırımı yapan Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş. ile görüştüğü de medya kulislerine yansımıştı. Buna göre, Azeri iş adamları, bir ulusal kanal satın almak için kolları sıvamıştı. Global Medya Group A.Ş. yönetimi, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'i satın almak için görüşmeler yapmıştı. Acun Ilıcalı satışa sıcak baksa da, Global Medya kanalının borç yükü nedeniyle satış görüşmelerini askıya almıştı.
 
SÜRPRİZ TALİP
 
Azeri sermayesi ile görüşmeler kanalın borç yükü nedeniyle tıkanırken, Acun Ilıcalı'nın medyasına sürpriz bir sektörden talip çıktı. Kanala talip olan Medical Park Hastaneler Grubu'nun, Acun Ilıcalı ile TV8'deki hisselerinin tamamını satın almak konusunda anlaşma sağladığı iddia edildi.
 
KANALIN ŞU ANKİ DEĞERİ 210 MİLYON DOLAR
 
Dünyada reyting rekorları kıran yarışmaları Türkiye'ye getirerek adından sıkça söz ettiren Acun Ilıcalı, Tv 8 kanalını 70 milyon dolara satın almıştı. Kanalın şu anki piyasa değeri ise tam 210 milyon dolar.
 
ACUN ILICALI DOĞRULADI
 
Acun Ilıcalı, çıkan bu haberler hakkında açıklama yaparak birçok yerden tekliflerin geldiğini doğruladı ancak henüz bir anlaşma gerçekleşmediğini söyledi.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.