SON DAKİKA
Hava Durumu

Avukat, muhasebeci, emekli zabıt katibi… Akılalmaz oyun!

Kayseri merkezli 15 ilde çeşitli yöntemlerle 40 kişiyi dolandırdığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 14'ü adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Avukat, muhasebeci, emekli zabıt katibi… Akılalmaz oyun!
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin  yaklaşık 3 ay süren çalışması sonucu düzenlenen operasyonda yakalanan aralarında  avukat, muhasebeci, emekli zabıt katibinin de bulunduğu 3'ü kadın 15 zanlının  emniyetteki işlemleri tamamlandı.
 
Kayseri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 14 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri sağlık kontrolü için getirildiği hastanede, "Büyük bir kumpasın içerisindeyim. Ben kendisini hayra adamış bir iş adamıyım. Beni bütün Kayseri kamuoyu tanır." diye konuştu.
 
 Gözaltına alınan zanlılardan birinin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
Postacı, kurye, vergi dairesi çalışanı gibi davranarak hileli yollarla imzalattıkları senetler üzerine yüksek meblağlar yazıp haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen zanlıların, icra işlemi başlatma bahanesiyle baskı ve tehdit oluşturdukları, bazı şirketlerin bünyesinde çalışan personeli devlet desteği adı altında daha uygun sigortalı göstermek üzere anlaştıkları firmaları  dolandırıp gelir sağladıkları, kendilerine ait olmayan araziler üzerinden daire  satışı yaparak çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri ve kurdukları hayali yardım  toplama dernekleri üzerinden yardıma muhtaç vatandaşlara para toplama bahanesiyle  suç örgütüne yüklü miktarda para topladıkları tespit edilmişti.
 
Zanlıların, Kayseri ve İstanbul'daki ikametlerinde, kişi ve firmalar adına düzenlenmiş 66 sahte senet, 154 adet hesap hareketleri ve evrakları, kişi ve firmalar adına düzenlenmiş 35 çek, 14 sahte kaşe, firma bilgilerinin yazıldığı iki ajanda, 7 adet banka dekontu, mağdurlara ait çok sayıda kimlik fotokopisi,  senet yapımında kullanılan kağıt kesme makinesi, 3 ruhsatsız tabanca, 3 tüfek,  özel yapılmış kurye kıyafeti ve mağdurlara ait tapu fotokopileri ele geçirilmişti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.