SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Ercan Ütücü: “Saha komiserlerinin vizyonu değişti”

On TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Cevat Türe’nin sunduğu Spor Gündemi programına Türkiye Saha Komiserleri Derneği Bursa Şube Başkanı Ercan Ütücü, On Medya Spor Yorumcuları; Sedat Özbağ, Salih Fındıkkaya ve Mehmet Erdinç konuk oldu. Programda saha komiserlerin çalışmaları ve Bursaspor’un durumu hakkında konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2021 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Başkan Ercan Ütücü: “Saha komiserlerinin vizyonu değişti”

Ravşan ALİOĞLU/ÖZEL HABER

Türkiye Saha Komiserleri Derneği Bursa Şube Başkanı Ercan Ütücü gerçekleştirilen saha komiserleri basın toplantısı ve amatör ligler hakkında “Bizim tüzük gereği üç ayda bir yaptığımız genel merkez yönetim kurulu toplantılarını değişik illerde yapıyoruz. Uzun bir aradan sonra toplantıyı Bursa’ya aldık ve bütün Türkiye hayretle izledi.

Şu anda görev yapan ve görevi bırakan bütün başkanlarımız icabet ettiler buraya. Yaklaşık 96 kişilik bir grubu burada ağırladık. Çok güzel bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez’in toplantıya katılması bizi çok mutlu etti. Bursa’mızı en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyorum.

Eskiden saha komiserlerine farklı bir gözle bakılıyordu. Fakat Genel Başkanımız Hüseyin Doğan genel merkezi eline aldıktan sonra bunları illere yansıttı ve illerde de bir disiplini ön plana çıkardık. Saha komiserlerinin vizyonu değişti. Birinci Lig ve Süper Lig’de oynanan U-19 müsabakalarında saha komiseri yer almıyordu, federasyon temsilcisi geliyordu fakat o görevi saha komiserlerine verdiler. Genel merkez çok iyi bir uyum içerisinde.

Bunları bütün illere yansıtabilirsek vizyonumuz daha da artacaktır. Çalışmalarımız da bu yönde. İyi bir ekibimiz var. Saha komiserleri olarak amatör müsabakalara hazırız. TFF’nin amatör müsabakalar için çıkarmış olduğu talimat ile saha komiserlerinin yükü daha da arttı. Aşı kartlarının kontrolleri vs. var yani burada bize güvenilerek bir görev verildi. Bizler de bunu en iyi şekilde yapacağız. Bütün arkadaşlarımıza eğitimlerimizi verdik. İnşallah 9 Ekim’de amatör ligler başlayacak” dedi.

“TRANSFER TAHTASI KEŞKE AÇILMASAYDI”

Sedat Özbağ Teknik direktör değişikliğinin Bursaspor’a pozitif bir katkı yapması gerektiğini dile getirirken “Fakat teknik direktör değişimi Bursaspor’da tersine işliyor. Gördüğüm kadarıyla yeni hocanın takıma eli hiç değmemiş. Hiç ummadığımız bir oyun ortaya çıktı. Futbolcular maça hiç hazır değillerdi. Golü yedikten sonra da oyun anlayışında bir değişim olmadı.

Bir takım kötü oynayabilir ama kötü koşamaz. Koca 45 dakika boyunca sağ tarafa hiç önlem alınmadı. Özcan Bizati, Bursaspor’u iyi analiz edememiş.Transfer tahtası keşke açılmasaydı. Gelen oyuncular hiç oynamadan gönderildi. Menajerlerle çalışmayacağız denildi fakat çalışıldı. Menajerlerden alınan oyunculara yer açmak için önceden transfer edilen oyuncuları gönderdiler. Madem transfer ettin o oyunculara şans verseydin ya! O oyuncular boşu boşuna mı transfer edildi? Burak Altıparmak’ın sağ bekte oynama şansı yok. Oynatıyorsan sonucuna da katlanırsın.

Önümüzde bir milli maç arası var. Bu süreç bir rehabilitasyon süreci olabilir. İyi bir programla fiziksel kapasite en üst düzeye çıkartılabilir bu zamanda. Bu süre Bursaspor’un imdadına yetişti. Bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Çünkü takımın ruh hali, fizik kapasitesi bozuk. Bu sürede Bursaspor nasıl oynaması gerektiğine karar vermeli. Bizim futbolcularımız hangi sisteme uygunsa onun üzerinde çalışılması lazım” ifadelerini kullandı.

“7 MAÇTA 5 PUAN”

Salih Fındıkkaya Bursaspor’u geride kalan 7 haftada yetersiz bulduğunu söylerken “Biz üç kamp yaparak sezona hazırlandık. Bu kamplarda Mustafa Er ve ekibi vardı. Bu takım fizik olarak yetersiz ve mücadele gücü yok. Kadro kalitesi isim olarak tamam ama bu takım iyi çalışmamış. Bu maçta bizim fark yaratması gereken oyuncularımız iyi değildi.

Cüneyt savunmada tedirginlik yaratıyor. Kornerden gelen topa iki stoperimiz de çıkmadı. Onlardan kısa olan rakip oyuncu geldi golü attı. Biz hızlı çıkışlar yapabilecek oyunculara sahibiz fakat bunu yapamıyoruz. Emirhan beğendiğim bir oyuncu fakat geçen sezonun sonundan itibaren bu sezon altı maç da dahil olmak üzere Emirhan’ı tanıyamıyorum. Takımda sağ bek oynayabilecek iki tane oyuncumuz vardı buna rağmen orta saha oyuncusu olan Burak Altıparmak o bölgede oynadı.

İşin en üzücü yanı ise TFF 1. Lig’inin en pahalı kadrosuyuz. Kaldı ki Ankaragücü de büyütülecek bir takım değil. Bu takımı sezon başında Mustafa Er hazırladı. Sonrasında 10-11 oyuncu alacağımızı söylemişti. Ancak bu tarz söylemlerde bulunursanız geçen sezon yola çıktığınız oyuncuları zor durumda bırakırsınız. Ligin ilk maçında 1-1 berabere kaldık. Ardından Başkan Adanur bir tweet attı ve Mustafa Er görevi bıraktı. İsmail Ertekin’in, onun öncesinde Adnan Örnek’in spor tesislerine alınmaması kadar yanlış bir şey olamaz. Sporun içinden gelmiş, sahaların tozunu yutmuş bir insanın yapacağı hareket değildir.

Yapılan uygulama hiç aklın eseri olacak bir davranış değil. Eskiden Bursaspor’da oynayıp da şu anda Bursa’da yaşayan Bursalıların sayısı 20’yi geçmez. Ben yönetimde olsam bu değerleri bir araya toplarım, istişare yaparım. Futbol aklını ortaya koymazsanız geleceğini durum işte bu olur: 7 maçta 5 puan.

Bizim takımımız her türlü oyun aksiyonunu yapabilecek kapasitede ama hem mental olarak hem de fizik olarak düşük seviyede. Farklı stillerde oyuncularımızın olması sayesinde değişik formasyonları kullanabiliriz. Hocamız takıma yeni geldi. Üç hafta sonunda çıkacağımız Bolu maçında kendisinin gerçek performansını göreceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİMDEN KİMSE AÇIKLAMA YAPMIYOR”

Takımda uyumsuzluk olduğunu söyleyen Mehmet Erdinç “Takımlar oynadıkça oyuncular birbirini daha çok tanımaya başlar. Maalesef Bursaspor gittikçe kötüye gidiyor. Eskiden en azından biraz mücadele eden futbolcular şimdi sahada dolaşıyorlar. Takımda ruh kalmamış. Eren Derdiyok oyundan çıkmasaydı başka goller de atabilirdi.

Bir takım bu kadar kötü olmaz. Samsun maçında takım ne kadar da güzel oynamıştı, şimdi ne oldu? Parasal veya idari herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Erkan Kamat konuşmuyor diyorduk, bunlar tweet atıyor. Bu takıma ne oluyor, çıkıp bir açıklama yapacak insan yok mu? Geçen haftaki maçın bedeli hocaydı bu haftaki maçın bedeli futbolcular. Bursaspor’un eski futbolcularına değer verilmiyor. Eski futbolcuları toplayın, fikirlerini sorun.

Birkaç ayda bir Vakıfköy’e götürün genç futbolcularla tanıştırın, anılarını anlatsınlar. Biz küçüklükten beri Bursasporluyuz. Artık işadamları elini ayağını Bursaspor’dan çekiyor. Yönetim, Bursaspor’u daha çok sevdirmek zorundadır. Ankaragücü maçında kadroda sağ bekte Burak Altıparmak’ı, stoperde de Cüneyt’i gördüğümde tedirgin olmuştum. Emirhan savunmaya yakın oynadığı sürece bana göre problemli bir oyuncu. Her maçta top kaptırıyor. Bu maçta da top kaybından gol yedik. Orta sahada pas alışverişi ile atağa çıkmamız gerekiyor. Ben hoca olsaydım takım kurgusunu bu şekilde yapmazdım.

Takımda zaten sağ bek varken orta sahadan niye sağ bek yaratmaya çalışıyoruz? Olmuyorsa bunda ısrarcı olmanın anlamı yok. Bursaspor ne hale geldi? Defans evlere şenlik! Hücuma çıktığımızda rakip takım savunmada bizi en az 8 kişi ile karşılarken biz savunmada rakibin ataklarına karşı hep 3 kişiyle yakalandık. Bu takım yeniliyor, hezimete uğruyor, burada bas bas bağırıyoruz fakat yönetimden hiç kimse bir açıklama yapmıyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.