SON DAKİKA
Hava Durumu

Beklenen oldu!

İstanbul'a yapılan son dakika uyarılarının ardından gece saatlerinde başlayan kar yağışı kenti adeta beyaza bürüdü. Mega kentin iki yakasında da etkili olan kar yağışı tüm ilçeleri etkisi altına aldı. Lapa lapa yağan karla birlikte İstanbul'da beyaz örtü oluştu. Öte yandan uyarılar da gelmeye devam ederken, kar yağışının daha da şiddetleneceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Beklenen oldu!

beklenen kar yağışı başladı. Günlerdir yapılan uyarıların ardından mega kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı beyaz örtü oluşturdu. Hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda etkili lapa lapa yağan kar, İstanbul'u beyaza bürüdü. Kar yağışının gün boyu şiddetlenerek devam edeceği aktarılırken, uyarılar da peş peşe geldi. İşte hava durumuna ilişkin tüm detaylar... Avrupa Yakası'nda özellikle Silivri, Bahçeşehir, Sultangazi ve Bahçelievler taraflarında etkili olan kar yağışı, Anadolu Yakası'nda ise Sultanbeyli, Kartal ve Pendik gibi ilçelerde etkisini daha çok gösterdi.

AW571720_03

ETKİSİNİ ARTIRARAK DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının etkisini artıracağını belirterek şunları söyledi:

Yapılan son değerlendirmelere göre, cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da artırarak pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

8f85d337-fe01-44ed-b224-a3f65278bd6e

VALİ YERLİKAYA'DAN KAR SAĞANAĞI UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün yaptığı açıklamada, kar yağışına ilişkin tedbirler alındığını belirterek uyarılarda bulunmuştu. Yerlikaya açıklamasında, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, 18 Mart Cuma günü İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım." demişti.

60d612da-bd5d-4854-914b-7e964c270318

METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin, Adana'nın kuzey ve batısı, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde, yarın Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ile Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

c396a23e-a7a0-4ffa-8cdb-c1b39371b6bc

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının yarın iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

AW571622_04

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ea95bf54ac230279c79f6bfed8db427e

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ile Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yoğun kar şeklinde beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.