SON DAKİKA
Hava Durumu

Berat Albayrak'tan EYT açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni bir düzenlemenin gündemde olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Berat Albayrak'tan EYT açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi.
 
"EYT GÜNDEMİMİZDE YOK"
 
Bakan Albayrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" yanıtını verdi.
 
Gıda fiyatlarındaki artışı da değerlendiren Albayrak, "Fiyatlara karşı haftaya önemli adımlar atacağız. Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak. Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız" açıklaması yaptı.
 
"İŞ BANKASI HİSSELERİNİN HAZİNE'YE DEVREDİLMESİ POZİTİF ETKİ YAPAR"
 
CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devredilmesi çalışmalarıyla ilgili tartışmalara da değinen Albayrak şöyle konuştu:
 
"İş Bankası konusunda siyasi bir zemini var bir de teknik zemini var. Meclis bu konuda bir atacak. Böyle bir adım atılırsa çok güçlü bir yapı ortaya çıkar. Zaten başarılı bir banka değişiklik olursa bilanço ve kurumsallık açısından pozitif bir etki olacaktır. İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı bankalarından biri sahiplik ve bilanço olarak daha güven verici bir yapısı olur, piyasa açısından da pozitif bir etki yapar."
 
"GENİŞ KAPSAMLI BİR VERGİ REFORMU KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ"
 
Dönemsel vergi teşviklerinin ekonomideki hassas dönemleri dengeli yönetme açısından önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Albayrak "Çok geniş kapsamlı bir vergi reformu konusunda çalışıyoruz. Vergi artırarak azaltarak gelir artırılmaz, bütüncül bakmak lazım" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.