SON DAKİKA
Hava Durumu

Biz sanayici ve iş dünyasının fertleri olarak Bursa’nın daha yeşil kalmasını istiyoruz

Ramazan öncesi yapmış oldukları etkinlikle turizmde yapılması gerekenlere yeni bir persfektif getiren Bursa İş Dünyası Platformu yeni açıklamasıyla dikkatleri Bursa’daki bakir tarım alanlarına çekti.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Biz sanayici ve iş dünyasının fertleri olarak Bursa’nın daha yeşil kalmasını istiyoruz
Bursalı iş insanlarının bir araya gelerek oluşturdukları Genel Koordinatörlüğünü iş insanı Haluk Hısımcıl’ın yaptığı; kurucuları arasında Ergün Elibol, Erten Kayan, Birgül Yıldız Günay, Zehra Bekar, Adnan Koca, Yahya Bahadır, Aykut Aydın, Birol Mumcu, Nurettin Bacak, Yurdanur Oktay, Murat Üncü, Cengiz Bayduz, Zarife Demirhan, Ersin Eyli, Hasan Eker ve İbrahim Tugay Ateş’in bulunduğu platform yeni açıklaması ile ulusal gündeme oturdu. Bursa’da çiftçilerin topraklarına küserek yıllar içinde üretimden birer birer çekildiğine vurgu yaptıkları dekarasyonda “Devre Mülk Tarım Üretim Kooperatifleri” kurulmasının ülke kalkınmasına vereceği katkıya dikkat çekildi.

Dekerasyonda;   “Dün sabah saatlerinde gerçekleşen Mudanya Yolu’da 1 infaz memurumuzun şehit olduğu, 9 personelin yaralandığı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve vatanımıza yapılan her türlü terör eyleminin her zaman karşısında olacağız. Biliyorsunuz ki; halen Turizm Haftası içerisindeyiz. Bu açıklamamızda da turizm odaklı yeni projeler ürettik. Şehrimizin iki yakasında atıl halde bulunan üzerinde bugüne kadar birçok öneriler getirilen ama gerçekleşmeyen iki büyük arazi var. Bunlardan biri Yenişehir’de 2014 yılında kamulaştırılan Ekim 2018 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü ve Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokolün imzalanmasına rağmen kaynak arayışının hala sonuçlandırılamadığı Oto Test Merkezi olarak bilinen Çardaklı sınırları içindeki 4 bin 500 dönümlük arazi, diğeri de Karacabey ilçe sınırları içinde İzmir Yoluna cephe üzerinde birçok tartışmanın odaklandığı 87 bin dönümlük geniş bir bölümü nadasa bırakılan tarım arazisi. Bursa’nın ekonomik olarak kullanamadığı bu iki tesis Yenişehir’de çok yakınında ulusal bir havaalanı olması, Karacabey’inde batıya açılan kavşakta yer alması nedeniyle farklı bir konumlandırmayla daha verimli kullanılabilir. Biz bu tesislere Bursa’nın turizmden daha fazla pay elde edebilmesi için bir çılgın proje düşündük. Tarım Kredi Kooperatifi- Üretici Tarım Kooperatifleri ve Büyükşehir uhdesindeki Tarım A.Ş’nin ortaklığı ile “Organik Tarımla Turizmi Destekleme A.Ş.” kurulsun. Ülkemizin şuanda yaşadığı hayat pahalılığının altında, en çok girdi fiyatlarıyla tavan yapan tarım ürünleri eziliyor. Hem Bursa tarımını ayağa kaldırmak hem de Bursa’da toprağa küsen çiftçilerimizi yeniden tarımsal ürünlerle barıştırmak adına her iki bölgede Devre Mülk mantığı ile 15 günlük dilimlerde vatandaşlarımızın toprakla buluşturup konaklayacağı, konaklarken de toprağı işleyebileceği, çiftlik hayvanlarına bakabileceği, konaklama zamanlarında Osmanlı dönemlerine gidebilecekleri tarih ile barışabileceği alanları inşa ederek Bursa’ya yeni bir vizyon kazandırabiliriz. Yenişehir’de bizim önceliğimiz elbetteki Oto Test Merkezi, ama aradan geçen 8 koca yıla rağmen bir çivi çakılmaması, tarım için elverişli araziyi değerlendirmek gerekliliğini ortaya koyuyor. Hele ki; Gemlik’teki TOGG Fabrikasının göz açıp kapanıncaya kadar bittiği düşünülür ise! Tarımsal turizm Bursa’ya geldiğinde Bursa’nın da çehresi değişecektir. Biz sanayici ve iş dünyasının fertleri olarak Bursa’nın daha yeşil kalmasını istiyoruz. Bu önerimizin değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Eğer öneri hayata geçirilirse Dağ Yöresi içinde hızlı adımlar atılarak bölgenin kalkınması hızlanacak, oraya yapılacak benzer tesisler ile de Uludağ daha cazip hale gelecektir. ” ifadeleri kullanıldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.