SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Elektronikçiler Odası Başkan Adayı Turgay Yıldırım “Bizi seçerlerse Bursa kazanacak”

On TV’de konuşan Bursa Elektronikçiler Odası Başkan Adayı Turgay Yıldırım, oda seçimi hakkında yaptığı konuşmada, “Örnek bir oda olacağız. Bizi seçerlerse Bursa kazanacak. Elektronik sektörü kazanacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2022 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Bursa Elektronikçiler Odası Başkan Adayı Turgay Yıldırım “Bizi seçerlerse Bursa kazanacak”

Bursa Elektronikçiler Odası’nda güzel hizmetler vermek için aday olduğunu söyleyen Başkan Adayı Yıldırım, “Eğitim sürecimi tamamladıktan sonra 1983’te elektronik mesleğine atıldım. Bu mesleğe gönül verdim. Yıllarca değişik firmaların yetkili servisliklerinin hizmetlerini yaptım. Daha sonra bir teklif geldi ve oda yönetimine girdim. Elektronikçiler Odası’nda eğitici öğretmen olarak görevler yaptım. Türkiye’nin birçok şehrinde eğitim ve seminerler verdim. Mesleğimi, bildiklerimi paylaşmayı ve eğitmeyi seviyorum. Önce kendimi eğittim. Daha sonra da öğrendiklerimi diğer meslektaşlarımıza aktararak güzel bir hizmet vermeye çalıştım. Hali hazırda mesleğimi icra ediyorum. Kendime ait bir işletmem ve yoğun çalışmalarımız var. Bu yoğun çalışmaların içerisinde odada güzel hizmetler vermek için aday oldum. “ diye belirtti.

“EĞİTİM, OLMAZSA OLMAZIMIZ VE ÖNCELİKLİ HİZMETİMİZ”

Çok hızlı gelişen elektronik sektöründe eğitimin önemine dikkat çeken Yıldırım, “Eğitim, olmazsa olmazımız ve öncelikli hizmetimiz. Çünkü mesleğimiz, çok hızlı gelişen bir meslek. Her gün teknolojinin getirdiği değişiklikler ve yeniliklerle kendimizi yenilememiz gerekiyor. Meslektaşlarımız, üyelerimiz de yetişkin insanlar olarak buna ayak uydurmak zorundalar. Ayak uyduramazsanız bir yerde takılıyorsunuz. Bu hizmeti odada eğitimler ve buna benzer projeler yaparak üyelerimize aktarmak istiyoruz. “ diye ifade etti.

Yıldırım, Bursa Elektronikçiler Odası Başkan Adaylığı sürecini şu şekilde açıkladı: “Aslında adaylık aklımda yoktu. Çünkü yoğun bir iş tempom var. Verdiğim eğitimlerle çevremde oluşan güzel insanlardan Bursa Elektronikçiler Odası’na başkan olmam için sürekli bir teşvik vardı. Başkanlık ya da makam düşkünlüğüm hiçbir zaman olmadı. Sadece odada verilen eksik hizmetler zamanla gözümüze çarpmaya başladı. Üye arkadaşlarımız odanın yetersiz olduğunu ve hiçbir hizmet verilmediğini dile getiriyorlar. Odada sadece aidat toplanıyor. Özellikle pandemi döneminde odadan hiçbir hizmet alamadık ve çok sıkıntılı günler geçirdik. Hizmet sektöründe olmamıza rağmen hizmet edemedik. Bizler bu hizmetleri vermek istiyoruz ve en güzelini de vereceğimize inanıyoruz. Başvurmamız gereken makamlar varsa bununla ilgili çalışmalar yapıp üyelerimizin mesleki faaliyetlerindeki önlerini açarak para kazanmalarını sağlayacağız.” 

“İSTİHDAM DESTEKLİ PROJELER YAPACAĞIZ”

Üyelerin her branşta ara eleman problemi yaşadığını belirten Yıldırım, “Okullarla irtibatım çok güzel ve birlikte İstihdam destekli ortak projeler yapmak istiyorum. Okullardaki stajyerleri üyelerimizin yanına yönlendirerek hem öğrencinin stajı için uygun yeri bulmak hem de meslektaşlarımızın yardımcı eleman bulma konusundaki sıkıntısını çözmek istiyoruz” dedi.

“İKİ BUÇUK YILDIR EKİBİMLE KAPI KAPI GEZİYORUZ”

Kaliteli bir ekip oluşturduğundan bahseden Yıldırım, “Oda ile ilgili çalışmaları önce kendi zihnimde geliştirdim. Sonra, çevremdeki güzel arkadaşlarımdan önce dürüst olmak şartıyla, mesleğini iyi bilen, donanımlı, yapacağımız projelerde elini taşın altına koyabilecek harika bir ekip oluşturdum. Ekibimle birlikte 2,5 yıldır kapı kapı dolaşıp insanlara kendimizi tanıtmaya, projelerimizi anlatmaya çalıştık ve hala geziyoruz. Bizi görenler çok mutlu oluyorlar. Bu süreç içerisinde insanların dertlerini, sıkıntılarını dinledik ve notlarımızı aldık. Bizim için bir sürü konu başlıkları oluştu. Çözüm üretilebilecek konularla alakalı ekibimizle birlikte sorunlara çözüm arayışında bulunacağız. “ diye ifade etti.

Yeni teknolojileri üyelere öğretmenin, odanın sorumluluğunda olduğunu söyleyen Yıldırım, “Eğitime ihtiyacı olan arkadaşlarımız var. Çok hızlı gelişen branşlarda yeni teknolojileri öğretmek için bir okul yok. Bu hizmeti sadece odalar verebilir. Bizim 5362 sayılı yasamızda da bu vardır. ‘Odalar önce üyelerinin daha sonra üyelerinin yanında çalışanların mesleki faaliyetlerindeki alanlarının önünü açmakla mükelleftir ve onlara eğitim verebilir. Bunun için biz eğitimi öne çıkarıyoruz. Sadece üyelerimize yönelik değil üyelerimizin yanında çalışan kişilere de eğitim vereceğiz. “ dedi.

“AMACIMIZ KİMSEYİ KAYBETMEK DEĞİL”

Yılmaz, elektronik sektöründe kaçak çalışanlar hakkında “Kaçak çalışanlara yönelik de bir çalışma yapmak istiyorum. Odaya 2,5 yılda yaklaşık 150’nin üzerinde isim bildirdim. Üyelerimiz korumak için Bu isimlerle ilgili mutlaka çalışma yapılması lazım. Amacımız kimseyi kaybetmek değil. Onları da kazanmak istiyoruz. Madem bu işi yapıyorlar ve bir işletmeleri var. Her şeyi kurallara uygun kayıt altında yapsınlar.” dedi.

“ELEKTRONİK FORUM SİTEMİZ, ÖRNEK BİR SİTE”

Türkiye genelinde açtıkları elektronik forum sitesindeki verimli bilgi akışından bahseden Yılmaz, “3,5 yıl önce Türkiye genelinde açtığımız elektronik forum sitemiz var. Bu site, örnek bir site. Bu forum sitesinde sadece sicil sahibi kişilerle müthiş bilgi paylaşımları yapıyoruz. 30 kişilik bir ekibimizin kendi bütçelerinden katarak hazırladığımız bu site, bir süre sonra Çinlilerin dikkatini çekti ve reklam vermeye başladılar. Böylece forum kendi kendini çevirmeye başladı. Üye sayımız Türkiye genelinde 7 bine yaklaştı.” şeklinde konuştu. 

“ODAMIZ ŞU AN ÜYELERİNE HİZMET VERMİYOR”

Yıldırım, Bursa Elektronikçiler Odası hakkındaki üyelerin şikayetlerini ve bu şikayetlerle ilgili yapmak istediklerini şu şekilde dile getirdi: “Şu an odamız hizmet vermediği için üyeler aidat yatırmak istemiyorlar. Üyeler aidat yatırmadığı için odanın bütçesi daralıyor. Dolayısıyla faaliyet belgesinden, fiyat listesinden para alarak odanın bütçesini karşılamak istiyorlar.  Ayrıca, odamızın bulunduğu yer bize yakışmıyor. Hedeflerimizden biri de odamızın yerini daha güzel bir yere taşıyıp daha kurumsal bir yer haline getirmek. Büyük bir yer bulabilirsek lokal gibi bir yer de yapmak istiyoruz. Lokalde çay kahve hizmetlerinin yanında bir elektronik kütüphanemiz olabilir. Üyelerimizin hukuksal sorunları olabiliyor. Farklı bir hizmet olarak üyelerimize avukatlık danışmanlık hizmeti vermek istiyoruz. “ diye ifade etti. Üyelerin desteklerini bekleyen Başkan Adayı Turgay Yıldırım, “Bursa Elektronikçiler Odası olarak yapamadıklarımızı federasyonla ortak projelerle yapmak istiyoruz.  Çünkü yasalarımız bazı konularda bizi kısıtlıyor. Federasyondan yardım alarak bu sıkıntıları çözmek istiyoruz.  Oy kullanacak üyelerden isteğim, bu mesleğin yücelmesi için bize destek versinler. Odamızı olması gereken yere taşıyacağız. Örnek bir oda olacağız. İş istihdamı yaratmak istiyoruz. Bizi seçerlerse bursa kazanacak. Elektronik sektörü kazanacak. “ dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.