SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin sınıra asker yığdı

Hong Kong’da hüküm giyen ya da haklarında suç iddiası bulunan kişilerin Çin’e, Makao Özel İdari Bölgesi’ne ve Tayvan’a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı nedeniyle başlayan gösteriler ve gerginlik sürerken, Çin ordusunun, kentin sınır komşusu olan Shenzen’e asker göndermesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2019 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2019 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Çin sınıra asker yığdı
Binlerce kişiden oluşan birliklerin Shenzen Bay Stadyumu’nda geçit töreni yaptığı, stadın içinde ve dışında çok sayıda zırhlı araç ile askeri nakliye aracının bulunması, hafta sonunda gerçekleşmesi muhtemel yeni gösterilere sert müdahale yapılabileceği yorumlarını da beraberinde getirdi. Çin yönetimi, son günlerde Hong Kong ile ilgili yaptığı açıklamalarda göstericiler için “teröristler” tabirini sıklıkla kullanmış ve “demir yumruk” ile harekete geçilmesi yönünde ifadelerde bulunmuştu. Hong Kong yönetimine bağlı polis birliklerinin üst düzey yetkilileriyse, söz konusu askeri yığınağa ilişkin bir bilgileri olmadığını öne sürdü. 

Öte yandan ABD Devlet Başkanı Trump, Twitter üzerinden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e yönelik bir mesaj paylaştı. Trump, “Başkan Şi’yi iyi tanıyorum. Kendisi, halkının saygısını kazanmış mükemmel bir lider. Kendisi ayrıca zor işlerde iyidir. Başkan Şi’nin, Hong Kongdaki problemi hızlı ve insani bir biçimde çözmek istemesi durumunda, bunu yapabileceğinden hiç kuşkum yok” diye yazdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.