SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bu ay içinde ödenecek

Beştepe'de çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayında verilecek desteğin 3.7 milyar lira olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bu ay içinde ödenecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde" programında konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
 
2019 yılı destekleme ödemelerini hızla gerçekleştiriyoruz. Yılın ilk iki ayında 5 milyar liralık destekleme ödemesini yaptık. Mart ayında yapılacak desteklerin de müjdesini paylaşmak istiyorum.
 
Mart ayı içinde alan bazlı desteklerde 2 milyar lira, buzağı desteklerinde 730 milyon lira, diğer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira, yem bitki desteklerinde 98 milyon lira, sulama desteğinde de 148 milyon lira olmak üzere 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız. Böylece yılın ilk 3 ayında üreticilerimize 8 milyar 770 milyon liralık desteği sağlamış olacağız.
 
Tarım ve hayvancılığın ülkemiz bakımından taşıdığı önemi çok iyi bilen bir yönetimiz. Çiftçilerimize bugüne kadar yaptığımız 126,8 milyar liralık destek ödemesi, bunun en somut ifadesidir. Türkiye 2002 yılında tarımsal milli gelir bakımından 37 milyar lirayı bulmayan bir büyüklüğe sahipti. Tarımsal destek 1,8 milyar lirayı ancak buluyordu. Bugün artık ülkemiz tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da ilk sırada yer alıyor.
 
TARIM ARAZİLERİNİN BÖLÜNMESİNİN ÖNÜNE GEÇİYORUZ
 
Tarımdaki konumumuzu daha da güçlendirmek için pek çok çalışma yapıyoruz. Biri de arazi toplulaştırmasıdır. Geçtiğimiz 10 yılda 6,1 milyon hektar alanda arazi toplulaştırmasını tamamladık.
 
48 bine yakın genç çiftçimizi 1.5 milyar liraya yakın destekledik. Tarım arazilerinin mirasla bölünmesinin önüne geçiyoruz. 1 milyon hektarlık arazinin bölünmesini engelledik.
 
Tarım ve hayvancılık yapılan ovalarımızı koruma altına almak için sit alanı olarak ilan ediyoruz. Her tarım alanına kalkıp biz beton yığınlarını dikersek bu vatana, millete ihanet ederiz. Halen 258 ovamızı sit alanı olarak ilan etmiş durumdayız, yakında bu sayıyı 300'e çıkartıyoruz.
 
SPEKÜLATÖRLERİ MİLLİ GÜVENLİK SORUNU OLARAK GÖRÜYORUZ
 
Spekülatörlerin gayesi üreticinin hakkını korumak değil, bir kısmı kar hırsıyla hareket ederken, bir kısmı daha derin emeller güdüyor. Bu tür tezgahları bozmaya devam edeceğiz. Tüm ülkeme sesleniyorum, hiç kimsenin ne üreticimizin alın terine, ne tüketicimizin sofrasına göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Tarım sektöründeki spekülatörleri, tıpkı sınırlarımıza  dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyoruz  ona göre muamele ediyoruz.
 
Ülkemizde en çok tartışılan hususlardan birisi hayvancılıktır. Çok uğraşmamıza rağmen hala vatandaşlarımıza istediğimiz seviyede uygun fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf ediyorum.   Üretimdeki artışlar sayesinde kişi başı süt tüketimi 122 litreden 258 litreye yükseldi. Kırmızı et tüketimi 6,1 kilodan 15 kiloya çıktı. Yapmamız gereken girdi maliyetlerini düşürerek, üretimi teşvik etmektir.
 
İKİ KAT BÜYÜMEMİZ LAZIM?
 
Hayvancılıkta yerli üretimi desteklemeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. İşe yem ve gübre ürtetimini artırmakla başlamamız gerekiyor. Tarımda planlı üretime geçerek ithalatı azaltmayı ve  ihracatı çoğaltmayı amaçlıyoruz.
 
Geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde 10 ekonomi arasına girmesi için en az iki katlık büyüme gerçekleştirmemiz lazım. Kim ne hizmet verdi, ne hizmet veriyor. Siyaset gözlüğünün ötesinde bir sağduyu ile değerlendirmenizi istiyorum. Bugün oynanan oyunları daha iyi anlama imkanı bulacağınıza inanıyorum. Hedeflerimize ulaştığımızda karşımıza engeller çıkarılıyor. Merkez Bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara gelmiş durumda. Daha da çıkacağız, yükseleceğiz, güçleneceğiz.
 
Kayyum olayını hukuk çerçevesinde devreye soktuk. Devletin parasını Kandil'e gönderenlerle devam edecek halimiz yoktu. Durup dururken güvenlik güçlerimizi devreye sokmadık. Bu adımı ülkenin huzuru için attık. FETÖ vasıtasıyla kanlı bir darbeye teşebbüs edildi. Bu darbe girişimini de milletimizin desteğiyle akamete uğrattık.
 
YENİ SALDIRI PLANLIYORLAR
 
Ana muhalefetin başı YPG PKK neden bize saldırsın diyor. Neden bize saldırsın sorusunu sorana ben saldırdılar diyorum. 100'e yakın vatandaşımızın şehit olmasına neden olan onlar.
 
Son olarak Ağustos ayında bu kez ekonomi silahını çektiler. Ekonomiyi batırmaya çalıştılar. Bu seçimlerde istedikleri gibi istikrarsızlık ortamı oluştururlarsa tüm cephelerden ülkemize yeni saldırı düzenlemeyi hedefliyorlar. Bunlara asla fırsat tanımayacağız.
 
CHP terör örgütlerinin saldırılarında darbe girişimlerinde hiçbir zaman ülkemizin yanında yer almadı. Sayın Kılıçdaroğlu Almanya'ya gidiyor terör örgütü temsilcileriyle Alman Parlamentosu'nda YPG paçavrası olan teröristle poz veriyor. Biz İHA, SİHA yapıyoruz. Adam bundan rahatsız.
 
CHP'YE UZAY AJANSI TEPKİSİ
 
Türkiye'nin uzay yarışında yer almasından CHP  neden rahatısız oluyor? Uydu yapıyoruz, haberleşmeden istihbarata uzay çalışmalarını etkin kullanma gayretindeyiz. Türkiye Uzay Ajansı'nın faaliyetine engel olmanın ülke çıkarlarına nasıl faydası olacağını tüm çiftçi kardeşlerimin takdirine sunuyorum. Hiçbir projeye imza atmazlar, yapanları engellemek için Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutarlar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.