SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı gözde meslekleri sıraladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, üniversite tercihi yapacaklara, öğrencilere ve mezunlara yönelik bir meslek rehberi hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2019 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı gözde meslekleri sıraladı

Ulusal düzeyde yapılan Üni-Veri (Yükseköğrenim İstihdam Endeksi) çalışmasıyla mesleklerin iş bulma süreleri, istihdam oranları, ortalama ücretleri çıkarılarak öğrenxilerle ve velilerlw paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı çalışmasına göre istihdam oranı en yüksek bölümler pilotaj, eczacılık ve fizyoterapi oldu. İş bulma sırasına göre en iyi bölüm ise 4 ay 2 günlük iş bulma süresiyle tekstil mühendisliği, 5 ay 8 gün ile iç mimarlık, 5 ay 10 gün ile mimarlık oldu. Ücret açısından yapılan incelemeye göre, ilk sırada tıp, pilotaj ve uçak mühendisliği bölümleri yer aldı.

Başkanlığını Doç. Dr. Salim Atay'ın yaptığı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, YÖK mezun verisi ve SGK istihdam verilerini analiz ederek Yükseköğrenim İstihdam Endeksi hazırladı. Üni-Veri adı verilen endekste, üniversite bölümleri, ücret, iş bulma süresi, istihdam oranı, kamuda işe yerleşme oranına göre araştırılarak veliler ve öğrencilerin kullanımına sunuldu. Çalışmanın temel amacının, yükseköğretime geçiş yapacak öğrencilerin bilgiye dayalı tercihler yapabilmelerine rehberlik etmek olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.