SON DAKİKA
Hava Durumu

Denizli'de şiddetli deprem!

Son dakika haberi.... Denizli'de deprem! Denizli’nin Bozkurt ilçesi merkezli bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, 'Can kaybı yok, yaralılar var' dedi. Tutluca Belediye Başkanı ise,: '100 hane hasarlı, can kaybı yok' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 16:51
Kaynak: İHA
Denizli'de şiddetli deprem!

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 14.25'te meydana gelen sarsıntının derinliğini 7,09 kilometre olarak belirtti. Deprem ilçede büyük paniğe yol açarken, can kaybı ve hasara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurdu.  

Denizli'deki deprem Eskişehir'i de etkiledi

 Merkez üssü Denizli olan 6 şiddetindeki deprem Eskişehir'de de hissedildi. 

Denizli'de 14:19 civarında hissedilen deprem, civar illerde de hissedildi. Merkez üssü Denizli'nin Bozkurt ilçesi olan deprem Eskişehir'de de hissedildi. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre depremin merkez üssündeki büyüklüğü 5.7 derece oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca hissedilen depremde kısa süreli panik yaşandı.  

  Denizli'deki deprem Kütahya'da da hissedildi

 Merkez üssü Denizli olan 6 şiddetindeki deprem, Kütahya'da da hissedildi. 

Merkez üssü Denizli'nin Baklan ilçesi olan deprem Kütahya il merkezi ve ilçelerinde de hissedildi.
Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre depremin merkez üssündeki büyüklüğü 6.0 derece oldu. Denizli'de 14:19 civarında hissedilen deprem, civar illerde de hissedildiği belirtildi.  

Acıpayam'da okullar tatil edildi 

Açıklamada, ilgili tüm kurumların eşgüdüm içerisinde çalıştığı ve ortaya çıkan ihtiyaçların anında giderildiği kaydedilerek, “Acıpayam İlçesindeki okullarımız tatil edilmekle birlikte İl merkezinde eğitim devam etmektedir. Doğru ve gerçek bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacaktır. Valiliğimiz dışındaki bilgilere itibar edilmemesi rica olunur. Depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle, kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.