SON DAKİKA
Hava Durumu

Dişi hayvan bile giremiyor!

Yunanistan'da bulunan Aynoroz Adası, her ne kadar dışarıdan herhangi bir ada gibi görünse de, onu diğer adalardan ayıran çok önemli bir özelliği var. Bu adaya, kadınların girmesi bin yıldır yasak.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2021 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Dişi hayvan bile giremiyor!

Ortodoks rahiplerin yaşadığı Aynoroz Adası'na, dişi hayvan bile giremiyor. Gelin, dünyada kadınlara yasak olan en geniş bölge olarak tanınan Aynoroz Adası'nın hikayesine hep birlikte göz atalım...

KADINLARA BİN YILDIR YASAK

Aynoroz Adası'nın resmi adı Aynoroz Özerk Keşişsel Devleti'dir. Bu dış dünyadan izole edilmiş ada, Yunanistan toprakları içinde bulunuyor.

200'den fazla erkeğin yaşadığı Aynoroz'da halk, geçimini zeytin ve üzüm satarak sağlıyor.

Dinsel bir bölge olan Aynoroz'da, Rus Ortodoks rahipleri kalıyor.

Yunan, Osmanlı ve Bizans döneminde de bağımsızlığını korumayı başaran Aynoroz'a, 1045 yılından bu yana kadın girmesi yasak.

Bu durum, dünyada her ne kadar kişinin dolaşım hürriyetine karşıt bir tavır olarak görülse de, Aynoroz Adası'na kadınların girmesi yasağı asla kaldırılmadı.
Dünyada kadınların girmesinin yasak olduğu en büyük alan olarak tanımlanan Aynoroz'a ziyarete gelen erkeklerin, mutlaka sakallı olması gerekiyor. Bunun nedeni ise bir kadının erkek kılığında Ada'ya girmesini önlemek. Tüm önlemlere rağmen geçmişte Ada'ya girmeyi başaran kadınlar olmuştu. Ancak Aynoroz rahipleri, gözaltına alınan kadınlardan şikayetçi olmamıştı. Aynoroz Adası'na her gün 100 erkek misafir kabul ediliyor. Bu konuklar, Ada'nın Manastırı'nda 3 gece kalabiliyor. Kadınların ise Ada'ya 500 metreden fazla yaklaşmaları kesinlikle yasak. Bu ilginç yasağın nedeni ise kimi Hristiyan kaynaklarında; erkeklerin, bekaret yeminini çiğnememesi için alınmış basit bir önlem olarak yorumlanıyor. Aynoroz'da dünyevi zevklere kesinlikle yer olmadığı savunuluyor. Dişi hayvanın bile girmesine izin verilmeyen Aynoroz Adası'nda çok fazla kedi bulunuyor. Ancak din adamları, dişi kedilerin varlığını görmezden gelmeyi tercih ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.