SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekrem Hayri Peker’in 'Taşların Yolculuğu' Kitabı çıktı!

Ekrem Hayri Peker’in kaleminden çıkan “Taşların Yolculuğu Avrasya Önasya ve Akdeniz’de Ön Türk İzleri” okuyucu ile buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2021 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Ekrem Hayri Peker’in 'Taşların Yolculuğu' Kitabı çıktı!

Ekrem Hayri Peker’in yeni kitabı “Taşların Yolculuğu Avrasya Önasya ve Akdeniz’de Ön Türk İzleri” bugün çıktı. Yeni kitabı hakkında bilgi veren Peker, “Bu kitabımda ön Türklerin "etnolojik" izlerini araştırdım. Kültleri inceledim: Dağ keçisi kültü, ateş kültü, güneş kültü, boğa kültü, kurt kültü ve taş kültü; tamgalar, halı ve kilim desenlerini. Ayrıca, coğrafi yer adları, nehir, deniz, göl, kent adları araştırmamda bana ışık tuttular” diye konuştu.

Peker, bir kısım tarihçimizin canı yürekten benimsediği ve artık kalıplaşma haline gelen “Türklerin Anayurdu Orta Asya’dır” söyleminin de yeni bilgi ve belgeler ışığında değişmeye başladığını belirtiyor. Bu değişimi “Türklerin ana yurdu, Yukarı Mezopotamya’dan (Musul-Kerkük) başlayan ve Hazar Denizi’ni bir yay gibi kaplayan bölge ve Ural Dağlarının güneyidir. Ön Türk dediğimiz kavimler buradan Hindistan, Çin, Hindiçin’i, Kore ve Japonya’ya kadar uzanan bölgeye göç etmişlerdir. Peki ya batıya olan yolculukları? Sadece Avrasya bozkırlarında mı yaşadılar. Oysa geride bıraktıkları izler Avrupa’nın çeşitli bölgeleri dışında İngiltere, İskoçya ve İrlanda’da karşımıza çıkıyor” şeklinde açıklıyor.
 
Ekrem Hayri Peker’in ‘Taşların Yolculuğu Avrasya Önasya ve Akdeniz’de Ön Türk İzleri’ kitabına Bursa’da Ekin Kitabevi ve internetten ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.