SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekliler için tarih belli oldu! 27 Mayıs'ta...

Emeklilere verilecek olan ikramiyelerin tarihleri netleşmeye başladı. Bu sene toplamda 2'şer bin lira olmak üzere iki ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiyelerin ilki 27 Mayıs tarihinde hesaplara yatmaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Emekliler için tarih belli oldu! 27 Mayıs'ta...
Emekliler artık sadece zam dönemlerini değil, ikramiye tarihlerini de iple çekiyor. İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, önümüzdeki dönemde emekli aylığı bağlanacak herkes yararlanacak.

İşte ikramiye ile ilgili bilinmesi gerekenler:
 
İKRAMİYEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Bayram ikramiyesinden yeni emekliler de yararlanacak. İkramiyeden yararlanmak için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor. Bu yılın ilk ikramiyesinin 27-31 Mayıs arasında yatırılması bekleniyor. Bu ödemenin yapılacağı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar, bu yıl 2 bin liralık ödemeyi cebine koyabilecek. Bu tarihten sonra ancak 5-9 Ağustos'ta verilmesi beklenen ikinci ödemeden önce aylığı bağlananlar ise bu yıl bin lira ikramiye alabilecek. Emeklilik aylığı Ağustos'taki ikramiye ödemesinden sonra verilmeye başlananlar ise 2020'den itibaren ikramiye almaya başlayacak.
 
İKRAMİYELERDEN KESİNTİ YAPILAMIYOR
 
İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Yasada artışa yönelik bir madde yer almadı. Ancak bir düzenleme yapılarak tutarın artırılması imkanı var.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.