Anasayfa »Galeri » Güncel »

Yozgat'ta yetişiyor, şekli kavuna tadı muza benziyor

“Son yıllarda ekim alanı arttı” Son yıllarda bağrıbütün kavununun ekim alanının daha da yaygınlaştığını söyleyen Kezban Karaca ise, “Çiftçiler olarak biz de kazanmak istiyoruz. Daha önce çok az ekiyorduk, şimdi daha çok ekmeye başladık. 10 dönümden az ekmiyoruz. Taleplerde çok oluyor. Seneye daha fazla ekmeyi düşünüyoruz. Ankara ve İstanbul gibi illerden de talepleri bekliyoruz. Satışlarımız çok iyi” şeklinde konuştu.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde yetişen, değişik aroması ve kokusu dolayısıyla yöre halkı tarafından ‘yer muzu' olarak da adlandırılan ‘bağrıbütün' kavununun hasadına başlandı.

Güncel
14 Ağustos 2019
1 / 9
benzer
yorumlar