SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Erdal Orhan:“İnanmak başarmaktır, başarmak galibiyettir”

ON TV’de yayınlanan Spor Gündemi programının bu haftaki konuğu gazeteci Erdal Orhan oldu. Batuhan Ersek’in sorularını yanıtlayan Orhan,  Bursaspor’un genel durumundan bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Gazeteci Erdal Orhan:“İnanmak başarmaktır, başarmak galibiyettir”
“Bursaspor güzel bir çıkış yakaladı”

Gençlerimiz büyük fedakarlıkla maçı almak için mücadele ettiğini söyleyen Erdal Orhan; “Şimdi öncelikle buradan TV ON izleyicileri ve tüm Bursalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor daha nice bir 96 yılı da Türkiye Cumhuriyetine ve tüm Bursalılara nasip olmasını diliyorum. Genel değerlendirme itibari ile Bursaspor güzel bir çıkış yakaladı son iki hafta da diyebilirim. Her ne kadar bizim üç puanımız gasp edilse de bizim gençlerimiz cefakar bir şekilde İstanbulspor karşısında canlarıyla başlarıyla oynadılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Eksikliklerimiz var mıydı, evet bazı eksiklerimiz vardı gözle görülen ama inanmak başarmaktır, başarmak galibiyettir”. Bizim gençlerimiz canla başla çalışarak galibiyeti getirdiler önümüzdeki süreçte de daha da başarılı olacaklarına inanıyorum.”

 Gazeteci Erdal Orhan Bursaspor’un oyununu beğendiniz mi? sorusuna ise şöyle cevap verdi:


“Ben burada teknik direktörümüz Yalçın Koşukavak’ı biraz tedirgin gördüm oyun sahası, oyun kurmada yani karşıda ki rakip teknik direktör daha cesaretliydi üç forvete kadar çıktı. Bursaspor bence üç puanı garanti ettiği noktada kendisini geriye çekti ve bence Yalçın Koşukavak eski takımına karşı tedbirli davranmak istedi. Aslında maçın kahramanı Çağlar’dı çünkü genç olmasına rağmen en az 10 yıllık kalecilere kök söktürecek bir performansla oynadı. Çağlar’ın bundan sonraki süreç içerisinde daha az gol yiyebileceğini hesaplamak istiyorum neden derseniz refleksleri çok güçlü bir kaleci yani topun hangi köşeden yada topun hangi kontra atakla gelebileceğini hesaplayan bir yapıya sahip. Bursaspor’un mağlubiyet krizi var, eğer Bursaspor kulüp başkanı olsaydım Mesut Mestan’ın yerine elimde rantabınta olacak oyuncuları daha farklı kulüplere yönlendirerek daha iyi tecrübe sahibi olmalarını beklerdim daha doğrusu böyle bir yön çizerdim çünkü bu oyuncular zaten bizim oyuncularımız kiralama yöntemi olabilir farklı bir yöntem olabilir, takas olabilir netice itibariyle futbolcunun kendisini geliştirebilmesi için yeşil sahalarda top koşturması lazım. Ataberk için böyle bir durum söz konusu Göztepe’nin istediği noktada bir oyuncu duyumların sahibiz. Mesut Mestan ve ekibi bunu düşünebilir. “

Sedat Dursun’a değindi

Oyuncuların psikolojisine değinen Orhan,  “Biz ilk aşamada yeşil sahalarda gördüğünüz  bir oyuncu daha sonra geri çekiyorsanız o oyuncunun tamamen psikolojisi çöker geçmiş dönemler de kısa da olsa yeşil sahalarda top koşturan bir abimiz ben bu tür rantabıl olaylarını hoş görmüyorum bir oyuncuyu oynatırsın yada  hiç oynatmazsın oynatıyorsan da elini bırakmaman lazım eğer bırakırsan o oyuncu  belli bir süre sonra performanstan düşüyor psikolojik olarak sahadan uzaklaşır ve takım içinde ve dışında disiplini de etkiler ve mutlaka yeşil sahalarda değerlendirilmeleri gerekir. Eğer bir şey yapamıyorsanız kendi oyuncularınız için Bursa ‘ da 2. Lig te 1.Lig te oynayan takımlarımız var buralarda kiralama yöntemiyle oyuncuları gönderip daha iyi bir tecrübe kazanacaklar. Bu maç Özer’ de dikkat çekti 2 golünde asistini de o yaptı duran toptan yakaladı . Özerin performansını İstanbulspor maçında yeterli buldum ama bir önceki maçta yeterli değildi çünkü dikkat dağınıklığı var özer de bunu aşabilirse Özer mükemmel bir şekilde ileride daha farklı takımlar da oynayabilir ve Bursaspor’a katkı verebilir.” Şeklinde konuştu. 

“Disiplin mücadelesi veren bir takım”

Hocanın İgor’dan vazgeçmesiyle ilgili de şunları söyledi; “Bursaspor’un 1-2 transferinde sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Bunların transferlerinde bunu bulduk bunu aldık mantığıyla hareket edildi. Oyuncunun size katacağı tecrübe göz önüne alınmadı. Şimdi hoca bunu gördü dedi ki ben yanlıştan döneyim diye yaptığı hareket bu. Şimdi her oyuncu her takımda başarılı olacak diye bir şey yok her oyuncunun kendi içerisinde kendi mantığında kendi dinamiği içerisinde başarılı olabileceği noktalar var. Mesela bir oyuncuyu forvet diye alırısınız başka bir takıma geçtiği zaman oradaki stoper açığını kapatır gibi. Her takımın ihtiyacı çok farklı disiplin bambaşka. Şimdi Bursaspor’un 3 yıldır çekmiş olduğu cehennem azabı dolayısıyla yeni yönetimde daha fazla etkiye neden oldu bu noktada oyuncu disiplini gerektirdiği noktada oyuncuyu alırken daha farklı kısaslar oldu öncelikle mali yapı mesela Bursaspor’un hali hazırda 576 trilyon borcu var eski rakamlarla şimdi Mesut Mestan bırakın 576 milyonu 1 milyon lira bulamıyor neden; Çünkü takım yükselmemiş,takım çökmüş, çökmüş bir takım almışsımız böyle bir takıma başkanlık yapıyorsunuz çökmüş bir takım için elini taşın altına bırakın belinizi komple sokmuşsunuz ne yapması lazım bu mesut beyin ; Mesut Bey’in burada eldeki imkanlar sayesinde bir şeyler yapmak istedi yaptı mı başarılı oldu mu tartışılır ama şuanda takımın her şeye rağmen formasyonu göz dolduruyor. Şuanda biz 7. Sıradayız 3 puanımızın silinmesine rağmen önümüzdeki hafta Balıkesir ile oynayacağız aramızda 1 puan fark var kazanırsak büyük bir avantaj belki de 4. Sırada olacağız ama diğer takımların neler yapacağını bilmiyoruz netice itibariyle ben kendi şahsi adıma Bursaspor’un PTT 1.Ligde şampiyon olacağına inanıyorum ve önümüzdeki sezonda ise Süper Ligde oynayacağına inanıyorum neden; şu ana kadar tüm olumsuzluklara rağmen hayat mücadelesi varlık mücadelesi disiplin mücadelesi veren bir takım bir bütün.

“Daha çok dinamik düşünen bir formatla ilerlemeli”

Ersek’in “Bursaspor kendiyle bütünleştiği zaman bir şekilde galibiyeti yakalıyor taraftarı arkasına aldığı zaman bütün takımı bir olduğu zaman iyi bir sonuca ulaşıyoruz. Zaten 3 puanımız silinmişti peki bu ödemeler yapılmazsa tekrar 3 puanımız silinebilir mi? sorusunu Orhan şu şekilde açıkladı; “İşte bu risklerden dolayı Bursaspor daha atak daha dinamik daha çok düşünen, bu formatla ilerleyeceğini düşünüyorum ben. 3 puan silinmesinden futbolcular Olumsuz etkilenir,  yeşil sahada artık o can siper hane olan duruşlarının hepsi sıfırlanır. Sahada alın teriyle namusuyla şerefiyle kazanan bir futbolcu masa başında kaybederse isyan eder ve bu isyan sonrasında da muhtemelen oyun disiplininden kopar.”

 “3 puanı korumak istedi”

Batuhan Ersek’in “Bu haftadaki oyuna barksak genelde kaleye gidemedik, kalemizde çok ciddi ataklar gördük, peki bu durum sonunda Yalçın Koşukavak’ı nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Gazeteci Erdal Orhan şu sözleri kullandı: Şimdi Yalçın hoca kendi oyuncularına karşı oynadı bu bir gerçek. Şimdi kendi ekibinin karşısında o maçı kazanmak isteyen bir teknik direktör kaybetmeyi düşünür. Kaybetmemek için çıktı. Çünkü Yalçın Koşukavak beraberliğe bile razıydı ama karşıdaki oyuncunun hatasını değerlendiren bizim oyuncumuz golü bulunca ibre bize dönmeye başladı. Yalçın Koşukavak bunu değerlendirdi ve 1 gol attıktan sonra takımı geriye çekti 3 puanı korumak istedi. Şimdi Bursaspor’un şampiyon olduğu döneme bakıyoruz tüm şartları alt altsa domine ettiğimiz zaman Bursaspor’un  ilk 5 sezon içersindeki oyun profiline yaklaştığını düşünüyorsunuz istatistikler açısından yani Bursaspor daha çok atak ile oynayabilir mi oynayabilir ama ayaklarında zincirler var. Önce bu zincirleri çözmek lazım. Şuan Bursaspor da önemli sorun bütçe meselesi. Eğer bir borcu olmasaydı tepesinde azrail gibi FİFA olmasaydı TFF olmasaydı biz Bursaspor’dan daha farklı şeyler bekleyebilirdik. Daha farklı şeylere imzalar atabilirdi Bursaspor. “     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.