SON DAKİKA
Hava Durumu

Gaziosmanpaşa'da TÜGVA ofisine bombalı saldırı!

Gaziosmanpaşa'da sabah saatlerinde korkutan bir olay yaşandı. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa temsilciliğine sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken polisin incelemesi sürüyor. Öte yandan İstanbul Valiliği ve TÜGVA'dan, saldırıya ilişkin açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Gaziosmanpaşa'da TÜGVA ofisine bombalı saldırı!

Gaziosmanpaşa'da sabah saatlerinde yaşanan patlama korkuttu. TÜGVA'nın olduğu binanın yanındaki patlamada ölen ya da yaralanan olmazken inceleme sürüyor. Edinilen bilgilere göre Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan TÜGVA şubesi önünde sabah 05.30 sıralarında patlama yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve bomba imha ekipleri sevk edildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, patlamaya el yapımı bir bombanın neden olduğunu belirledi.

9fb008c788c60a9ffc0332d2ff78ff0c

PATLAYICI BIRAKAN KADIN KAMERAYA YANSIDI

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler sabah erken saatlerde bir kadının TÜGVA şubesi önüne gelerek el yapımı patlayıcı bıraktığını tespit etti. Polis patlamanın ardından kaçan kadın zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

03a2641e9789123467e1a84eb09510d1

Olayı anlatan esnaf İbrahim Dönmez, "Sabah 5.30 civarında ben fırında malzemeleri pişiriyordum bir patlama oldu. Dışarı çıktığımda kimse yoktu. Karşı ay ocağından arkadaşlar çıktı" ifadelerini kullandı.

tulış

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın da bulduğu binanın yanındaki patlama ilişkin açıklama yaptı. Zaman ayarlı EYP parçalarının bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bugün saat 06.00 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçemiz Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Şubesi önünde bir patlama ihbarı alınmıştır. Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

blnb

TÜGVA'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan bombalı saldırı olayı sonrası TÜGVA'nın Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Türkiye Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. Emniyet güçleri saldırı hakkında geniş kapsamlı soruşturma yürütmektedir. Saygılarımızla…" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.