SON DAKİKA
Hava Durumu

Güne füze saldırısı ile uyandılar!

Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2022 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2022 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Güne füze saldırısı ile uyandılar!

Ukrayna'daki savaş 18'inci gününde... Savaş tüm hızıyla devam ederken bu sefer Lviv kenti Rus füzelerinin hedefi oldu. Ukrayna Lviv'in yanı sıra Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendiğini duyurdu. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 9 kişinin öldüğü, söz konusu tesiste yabancı eğitmenlerin de bulunduğu duyuruldu. Ukrayna İstihbarat Servisi, Kiev bölgesinde Peremoha köyünde tahliye konvoyuna yapılan saldırıda yedi kişinin öldüğünü duyurdu.  Ukrayna, Rusya ordusuna ait bir savaş uçağını düşürdü.

İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaş bölgesinde yaşananlar...

13.41 Ukraynalı yetkililer Lviv yakınlarındaki askeri üsse yönelik saldırıda 35 kişinin öldüğünü duyurdu.

13.10 Ukrayna'nın güneyindeki Mykolaiv kentindeki bombalı saldırı sonrası 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

11.22 Ukrayna Lviv'e yakın bir bölgedeki askeri üssün Rus füzelerinin hedefi olduğunu, saldırı sırasında bölgede yabancı eğitmenlerin bulunduğunu açıkladı. Tesise düzenlenen saldırıda 9 kişinin öldüğü açıklandı. Yabancı askerlerin saldırı sırasında bölgede olup olmadığına dair bir açıklama ise yapılmadı.

10.35 Ukrayna, savaşta 12 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada 374 tank, 1.226 zırhlı araç ve 140 topçu sisteminin de etkisiz hale getirildiği bilgisine yer verildi.

Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Güne füze saldırısı ile uyandılar Ölü sayısı 35e yükseldi.
Ukrayna’nın Harkov kentinde çatışmalar sürürken, Ukrayna askerleri Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağını düşürdü. Harkov kentinin İzüm bölgesi yakınlarında düşürülen savaş uçağının havada alev topuna dönen enkazı amatör kameralara yansıdı.

08.54 Ukrayna'nın batısında yer alan Lviv güne Rus saldırısı ile uyandı. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan kente yerel saat ile sabah 6'da füze saldırısı düzenlendi.

700 bin nüfuslu Lviv'in yanı sıra Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi de Rus füzelerinin hedefi oldu. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı, zaiyat ile iligli detaylı açıklamanın gün içinde yapılacağı belirtildi.

07.02 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rus güçlerini başkent Kiev'i işgal etmeye çalışmaları durumunda ölümüne bir savaşla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Zelenski, Rusya’nın politikaları nedeniyle Rusya’daki tüm yatırımcıların ve insanların ülkeyi terk edeceğini belirterek, 'Şimdi Rusya’dan kimlerin kaçtığına, kimlerin işini yürüttüğüne bakın. Bunlar küresel pazarın profesyonelleridir' dedi

NATO'DAN 'KİMYASAL SİLAH' UYARISI

06.14 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman gazetesi Welt am Sonntag'a verdiği demeçte, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından kimyasal silah kullanabileceğini ve böyle bir hareketin savaş suçu olacağını söyledi.

Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Güne füze saldırısı ile uyandılar Ölü sayısı 35e yükseldi.
Ukrayna’da 4 kentten 10 bin kişi tahliye edildi

04.16 İngiltere Ukraynalı mültecilere evini açanlara ayda 350 sterlin ödeyecek.

04.00 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın politikaları nedeniyle Rusya’daki tüm yatırımcıların ve insanların ülkeyi terk edeceğini belirterek, "Şimdi Rusya’dan kimlerin kaçtığına, kimlerin işini yürüttüğüne bakın. Bunlar küresel pazarın profesyonelleridir" dedi.

03.21 Rusya hükümeti, dün Rus askerleri tarafından gözaltına alınan eski Melitopol Belediye Başkanı İvan Federor'un yerine vekaleten Rusya yanlısı Galina Danilçenko, Melitopol'ün yeni belediye başkanı olarak atandı.

00.00 Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, cumartesi günü birkaç Ukrayna kentinden yaklaşık 13 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

21.50 Yunanistan’dan kalkan ve Rusya’nın Taganrog şehrine doğru giden Sormovskiy 3064 isimli Rus kargo gemisi, Azak Denizi’nde Şebelskoye köyü kıyılarına 12 kilometre mesafede Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından vuruldu. Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, vurulan geminin kaptan kamarasına bir atışın isabet etmesi sonucu gemide yangın çıktığı bildirildi. Açıklamada gemi mürettebatının müdahalesi sonucu yangının söndürüldüğü ifade edilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

20.55 Polonya Sınır Koruma Birimi, 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'dan kaçan 1.6 milyon kişinin Polonya'ya geçtiğini duyurdu. Varşova Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Maciek Duszczyk, bu sığınmacıların yaklaşık 1 milyonunun ülkede kaldığını, diğerlerinin ise farklı ülkelere geçtiklerini ifade etti.

20.45 Ukrayna İstihbarat Servisi, Kiev bölgesinde Peremoha köyünde tahliye konvoyuna yapılan saldırıda yedi kişinin öldüğünü duyurdu.

Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Güne füze saldırısı ile uyandılar Ölü sayısı 35e yükseldi.
Ukrayna Acil Durumlar Servisi, ülkenin Sumy kenti ve çevresindeki kentlerden 10 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

20.40 Birleşmiş Milletler 24 Şubat'ta başlayan Rus işgalinde 579 can kaybı, 1002 yaralı kaydedildiğini duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında 41 çocuk bulunuyor.

20.35 Hava karardıktan sonra siren sesi duymadım. Ama gün içinde aralıklarla da olsa sirenler çalmaya devam ediyor. Her gün 08.00'da ulusal marş dinletiliyor Kiev'de. Çatışmalar Kiev'in kuzey taraflarında ciddi çatışma söz konusu. Ukrayna ordusu Rus askerlerini durdurmaya çalışıyor. İrpin, Buça ve Hostomel'de çatışmalar yoğunlaşmış durumda. O hat kırıldığı takdirde Rus askerleri Kiev sınırına girmiş olacak. Batı tarafta da benzer şekilde yakınlaşmış durumdalar. Jitomır bölgesinde de saldırılar düzenleniyor.

Kaçan vatandaşlar önce Kiev'e sonra Romanya sınırındaki Çernivitsi'ye doğru hareket ediyorlar, imkan bulurlarsa. Ulaşım anlamında ciddi sıkıntı söz konusu. Hava ulaşımı söz konusu değil. Kara yolculuğunda araç bulmak bir hayli zor. Otobüslerde de benzer problemler yaşanıyor. Tren bulursanız kendinizi güvenli bir yere atabiliyorsunuz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.