SON DAKİKA
Hava Durumu

Altın fiyatları için kritik gün!

Altın fiyatları, geçen hafta son 6 aydaki en hızlı yükselişini kaydederek tüm zamanların en yüksek rakamını görmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2021 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Altın fiyatları için kritik gün!

Gram altın 623 lirayı aştı. Altın yatırımcıları, bugün açıklanacak Avrupa enflasyon verisini de yakından takip edecekler. Gram altın yurtdışı ve içerde yükselen kur etkisiyle 623 lira seviyelerine taşındı.
İşlemler bugün 618 seviyelerinde geçiyor. Ons altın dün dolar endeksinde yükselişin hız kazanmasıyla beraber 1857 bandı altına geriledi. Spot altın 1877 seviyesine kadar çıkmıştı.

GÖZLER EURO BÖLGESİ ENFLASYONUNDA

Piyasaların bugünkü en önemli gündemi, saat 13:00'da açıklanacak olan Euro Bölgesi için final enflasyon rakamlarında. Bölgede enflasyon ilk verilerle aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 4,1 artış göstermişti. ABD Başkanı Joe Biden'ın, önümüzdeki dört yıl boyunca merkez bankasını yönetecek kişinin kim olacağına karar vereceği tarih yaklaşırken, Fed yetkilileri arasında yüksek enflasyona nasıl karşılık verileceğine dair tartışmaların hız kazandığı görüldü.
Bu arada ABD Hazine Bakanı Yellen da ABD'nin borç limitine 15 Aralık'ta ulaşacağını tahmin ettiğini belirtti. Uzmanlar, altının ons fiyatında 1.870 doların önemli direnç, 1.810 doların destek konumuna geldiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.