SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere seslendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Atatürk Fen Lisesi'nde yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşma yaptı. Öğrencilere seslene Erdoğan, "Sevgili gençler; yaptığınız işi en güzel şekilde yapmaya çalışın. Kitapla, okumakla, kalemle bağınızı güçlü tutun. İnterneti en etkin şekilde kullanın ama bu teknolojinin sizi hayattan koparmasına izin vermeyin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere seslendi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy'deki Atatürk Fen Lisesi'nde, Yapımı Tamamlanan Okulların Ortak Açılışı ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Ders müfredatlarını özgürlükçü, demokratik, şeffaf ve objektif bir anlayışla yeni baştan hazırladık. Milletimizin inancını, insanımızın medeniyet ve kültür değerlerini hor gören ideolojik unsurları ders kitaplarımızdan tamamen temizledik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Yeni eğitim öğretim yılı ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Yeni eğitim öğretim yılının açılış törenini Türkiye'nin en başarılı en köklü okullarından birisi olan Atatürk Fen Lisesi'nde gerçekleştiriyoruz.
Üzerimde hakkı olan kendi öğretmenlerimi de bir kez daha saygıyla anıyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.
Bölücü örgütün haince katlettiği tüm eğitimcilerimizi rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimize hizmetleri ve sabırları için teşekkür ediyorum. Eğitimin tüm kademelerinde toplam 12 bin 640 yeni dersliği kazandırıyoruz. Bugün 716 okulumuzun resmi açılışını yapıyoruz. Demokrasiden ekonomiye, altyapıdan turizme uzanan geniş bir yelpazede Türkiye'nin son 17 yılı reform ve kalkınma odaklı bir anlayışla ülkemizin çehresinin değiştiği bir dönemdir.  Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Havalimanımızın yolcu sayısı 30 milyonu aştı. Sorunlarımızı halının altına süpürme hatasının içine düşmedik. Cesaretle yüzleştik. Böyle gitmeyecek deyip kararlı adımlar attık. Tarihimizin en güçlü reformlarına imza atarak, bütçede aslan payını eğitim-öğretime ayırdık. Kalabalık sınıfları tamamen kaldırdık. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 100 kişiyi aşan sınıflar vardı. Şimdi 30 öğrenci ve altı çoğunlukla. Eğitim alt yapısını yeni baştan inşa ettik. Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik. Meslek liselerine ikinci sınıf muamelesi yapan katsayı sistemine son verdik. İnsanlarımızın medeniyet ve kültür değerlerini hor gören ideolojik unsurları ders kitaplarından ayıkladık. Okullarımızın teknolojik alt yapısını yeniledik. 1,5 milyon tablet bilgiyasarı öğrenci ve öğretmenlerimize dağıttık. Eğitimin temel direği olan öğretmenlerimizi asla ikinci plana atmadık. 432 bin 288 sınıfın tamamına etkileşimli tahtalar yaptık. Son 17 yılda 632 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Kız çocuklarının okullaşma oranında önemli ilerleme kaydettik. Asıl önemli işimiz yeni başlıyor. Eğitimde kalite artışı gibi daha fazla zaman ve emek isteyen konulara ağırlık vermeliyiz. Önümüzdeki dönemde ülkemizin imkanları geliştikçe bu gelişimden öğretmenlerimizin de faydalanmasını sağlayacağız. Artık hep birlikte eğitimde kalite artışı gibi daha fazla emek isteyen meselelere yoğunlaşmamız gerekiyor. Eğitimde bize özgü bir gelenek oluşturmadık. Böyle bir sistem kuramadık. Batı'yı kopyaladık. Kayıp nesiller yetiştirdik. Düşünmeye, sorgulamaya, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeye önem verilmeli.  Eğitim, akademik başarı yanında akıl-kalp ve ruh bütünlüğü olan nesiller yetiştirme çabasıdır. Bugünün öğrencilerini dünün öğrencileri gibi yetiştirmeye kalkarsak istikbalimizin elinden kaymasına engel olamaz. 2023 eğitim vizyonu belgemizi hedeflerimizi gerçekleştirmek için önemsiyoruz. Çocuklarımızı ahlak, erdem ve karakter sahibi bireyler yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz.

ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI
Sevgili öğrenciler, merak bilginin anahtarıdır.  Merakınız ne kadar büyükse ilminiz o kadar derin olacaktır. Soru sormaktan, sorgulamaktan asla çekinmeyin. Vicdan doğru yolu gösterir.
İyi bir kariyere sahip olmak elbette önemlidir ama önce iyi bir insan olmayı hedefleyin. Yaptığınız işi en güzel şekilde yapmaya çalışın. Kitapla, okumakla, kalemle bağınızı güçlü. İnterneti en etkin şekilde kullanın ama bu teknolojinin sizi hayattan koparmasına izin vermeyin. Unutmayın, sizler tarihi şanlı zaferlerle dolu necip bir milletin mensuplarısınız. Tarihimizden kopmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.