SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın en sapık imparatoru!

MS 31 Ağustos 12 ve MS 24 Ocak 41 tarihleri arasında yaşayan Caligula, kimi kaynaklarda 'Dünyanın en kötü insanı' olarak tanımlanır.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2021 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Dünyanın en sapık imparatoru!

Cinsel ilişki hastalığı yüzünden, Romalı kadınlara yapmadığını bırakmayan Caligula'nın yaşamı, duyanları dehşete düşürüyor. Roma İmparatorluğu'nun 3. İmparatoru olan Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, kısaca Caligula adıyla anılır. İmparator olduktan sonra cinsel ilişki bağımlısı olan Caligula'nın zulümleri, asırlar geçmesine rağmen hala kulaktan kulağa dolaşıyor. Caligula, 4 yıl tahtta kaldıktan sonra, kendi muhafızları tarafından öldürülmüştü.

İŞTE CALİGULA'NIN DİLDEN DİLE DOLAŞAN ZULÜMLERİ


Bir imparator düşünün ki, işkenceleri yıllarca dilden dile dolaşsın, duyanları titretsin. İşte Caligula böyle bir liderdi.

Vücudu çok kıllı olan Caligula, kendisini hiç beğenmezdi. Zayıf ve çelimsiz biriydi. Roma vatandaşları, Caligula delirmeden önce liderlerini keçiye benzetip onu gördüklerinde gülerlerdi.

Caligula aslında hep paranoya düzeyinde şüpheciydi ancak bu özelliğini tahta çıktıktan sonra belli etmeye başladı. Çok ağır bir şekilde hastalanan Caligula, birisinin onu zehirlediğini düşündü ve her ihtimale karşı bütün sevdiklerini öldürttü.

Caligula tahta çıktığı ilk zamanlarda muhteşem bir liderdi. Halk, onun adaletini ve cömertliğini seviyordu. Ancak zaman geçtikçe ruhsal bunalımları nedeniyle hastalanan Caligula, dengesiz tavırlar sergilemeye başladı. Kısa sürede de korkunç bir insana dönüştü.

İnsan öldürmekten asla çekinmeyen bu zalim lider, aklına estikçe can alıyordu. Hatta, cinsel birliktelik yaşadığı kadınların boynunu koparırdı. Caligula, işkenceleri yalnızca kendisi değil, zorla halka da izlettirirdi. Hatta bir adama 3 ay boyunca meydanda işkence etmiş ve halkın bunu izlemesini istemişti. Caligula, kimi zaman işkence edip öldürdüğü kurbanlarının testislerini çiğnerdi.


Korkunç lider, bir ailenin tüm üyelerini halka açık alanda öldürttü. Ailenin en küçük üyesi 12 yaşında bir kız çocuğuydu. Talihsiz çocuk, bütün ailesinin ölümünü izlemek zorunda bırakılmıştı. Ancak kanunlara göre 12 yaşındaki kız çocuğu öldürülemezdi, çünkü bakireydi. Caligula, aileden tek bir kişiyi bile sağ bırakmak istemediği için kıza tecavüz etti ve öldürttü.

Özellikle kadınların kabusu olan Caligula, Roma kadınlarını ve onların kızlarını bir eve kapattı. O evde öksüz genç kızlar da vardı. Caligula, sırf para kazanmak için, bu kızları işkenceyle çalıştırdığı bir genelev açtı.

Akıl almaz kötülükleri nedeniyle, halk Caligula'nın içine şeytan kaçtığını düşünüyordu. Caligula'nın ölümü ise muhafızların elinden oldu. Muhafızlar, sapkın lideri defalarca bıçaklayarak öldürdüler. Cesedini ise köpeklere yem ettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.