SON DAKİKA
Hava Durumu

Jüpiter'e çarptı ışığı Dünya'dan gözlendi!

Jüpiter'e bir gök cismi çarptı. Amatör bir gözlemci ise çarpışmanın etkisiyle ortaya çıkan ışığı kaydetmeyi başardı. Avrupa Uzay Ajansı ise Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Jüpiter'e çarptı ışığı Dünya'dan gözlendi!

Jüpiter, Güneş Sistemi'ndeki en büyük gezegen olarak biliniyor. Gezegenin böyle bir unvana sahip olması da amatör gözlemcilerin ilgisini çekiyor. O amatör gözlemcilerden biri olan Brezilyalı Jose Luis Pereira, geçtiğimiz hafta Jüpiter'de gerçekleşen oldukça dikkat çekici bir olaya şahit oldu.

JÜPİTER'DEKİ ÇARPIŞMAYI KAYDETTİ

Jose Luis Pereira, Jüpiter'e çarpan bir gök cismini gözlemleme şansı yakaladı. Oldukça nadir gerçekleşen bu olayda, çarpışmanın etkisiyle ortaya çıkan ışık Pereira tarafından video kaydına alındı. Pereira, kaydettiği videoyu YouTube'dan paylaştı.

Brezilyalı amatör gözlemci, gökyüzündeki çarpmaları tespit etmek için geliştirilmiş DeTeCt isimli programı kullanıyordu. Program, olası bir çarpışma uyarısı verdi.

AVRUPA UZAY AJANSI'NDAN AÇIKLAMA

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Twitter'dan Pereira'nın videosundan aldığı bir ekran görüntüsünü paylaştı ve "Jüpiter'de ışık! Evde kimse var mı? Çarpan nesne hakkında henüz çok fazla bilgi yok. Ancak büyük ve/veya hızlı olması muhtemel." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.