SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaşıkçı ve Mursi açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “BM ile işbirliği içerisinde çalışarak Kaşıkçı cinayetini üzerinin örtülmesine müsaade etmedik. Rapor gerçeği ortaya koydu." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2019 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2019 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Kaşıkçı ve Mursi açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"BM ile işbirliği içerisinde çalışarak Kaşıkçı cinayetini üzerinin örtülmesine müsaade etmedik. Rapor gerçeği ortaya koydu. Callamard'ın raporunun arkasında durarak gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Cinayetin tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulması, hesap sorulmasını istiyoruz. Mursi'nin ölümü de tüm yönleriyle araştırılmalıdır. Mursi şüpheli bir şekilde vefat etmiştir. Yaklaşık yarım saat müdahale yapılmamıştır. Darbecilerin yaptığı açıklamalar vicdan tatmin etmekten uzaktır. Mursi'nin vefatı karşısında demokrasiye daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Halbuki bu tür ölümlerde adli tıp kontrolü kesindir olması gerekir. Aksi takdirde şaibelerin olduğu açıktır nettir. BM başta olmak üzere tüm siyasiler üzerine giderek sormalıyız. Bu tür olaylar yapanın yanında kar kalırsa, dünyanın geleceği tehlikelidir. Zirve oturumlarında yaptığımız konuşmalarda da ifade ettik” 


"Stratejik ortaklar arasında yaptırım olmamalı"

 “S-400'lerle ilgili anlaşma, her şey bitmiştir. Olay teslimat sürecindedir. Biz ABD ile de bu konuda patriotlar alma hususunda Obama döneminde bir adım atmıştık. Patriotlar konusunda kongre müsaade etmedi dediler ve böyle bir satışı gerçekleştirmediler" 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.