SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkutan tablo! 1 haftada 68 can aldı

Koronavirüs pandemisinin dışında dang humması ile savaşan Hindistan'da yaşanan vaka artışı korkuya neden oldu. Dang humması nedeniyle ölümlerin arttığı ülkede çok sayıda hasta, hastanelerde tedavi görüyor. Son belirlemelere göre 1 hafta içinde 40'ı çocuk olmak üzere 68 can kaybının yaşandığı kayıtlara geçti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2021 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Korkutan tablo! 1 haftada 68 can aldı

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinin bazı bölgelerinde yaygınlaşan "yoğun" viral ateş nedeniyle yaşanan can kayıplarının arttığı bildirildi.

1 HAFTADA 68 CAN KAYBI!

The Times of India'nın haberine göre, geçen hafta 40'ı çocuk olmak üzere 68 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Prayagraj şehrindeki Sarojini Naidu Çocuk Hastanesi'nde de dang humması nedeniyle çok sayıda hasta tedavi alıyor.

DANG HUMMASI HAKKINDA

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor.

Vakalar, genellikle "yağış dönemleri" olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve martta artış gösteriyor. YÜKSEK SICAKLIK, UZUN SÜRELİ YAĞIŞLAR ARTIŞA NEDEN OLDU Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.
Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerektiği belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.