SON DAKİKA
Hava Durumu

Kritik toplantı öncesi Zelenskiy'den dikkat çeken açıklamalar!

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da yapılacak görüşme öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, şartların yerine getirilmesi durumunda Rusya'nın 3 talebine onay verebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Kritik toplantı öncesi Zelenskiy'den dikkat çeken açıklamalar!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken dünyanın bir gözü de yürütülen müzakerelerde. Dün gelen yeni bir açıklamada Rusya ve Ukrayna heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılacağı belirtildi. Öte Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

GÖZLER İSTANBUL'DAKİ TOPLANTIYA ÇEVRİLDİ

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı operasyon sonrasında yeni haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna müzakerelerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılacağının belirtilmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

ZELENSKİY 'YEŞİL IŞIK' YAKTI

Zelenskiy, şartların yerine getirilmesi durumunda Ukrayna’nın Rusya’nın bir süredir bastırdığı tarafsızlığını ilan etme, NATO’dan vazgeçme ve nükleer silah geliştirmeme gibi taleplerine onay verebileceğini söyledi.

Rus gazetecilerle konuşan Zelenskiy “Güvenlik garantisi, tarafsızlık ve ülkemizin nükleer silahsız statüsü, biz bunlara hazırız. Fakat en önemli şey savaşı Rusya’nın başlatmış olması” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.