SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Japonya ve Güney Kore'den yapılan açıklamalara göre, Kuzey Kore'nin bugün iki balistik füze ateşlediği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 15:51
Kaynak: İHA
Kuzey Kore'den balistik füze denemesi
Üst üste gerçekleştirdiği silah denemeleri ile uluslararası kamuoyunu teyakkuza geçiren Kuzey Kore'den bölgede gerilimi artıran yeni bir hamle geldi. Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Pyongyang'ın bugün 2 balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Eylemi "son derece üzücü" olarak nitelendiren Kishida, kurmaylarına beklenmedik durumlara hazırlıklı olma talimatı verdiğini söyledi. Japon Denizi'ne düştüğü öğrenilen füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölge sınırları içine isabet edip etmediğini belirlemek üzere detaylı inceleme başlatıldığı aktarıldı.

Güney Kore de doğruladı
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da füze denemesini doğrulayarak fırlatmanın birinin Kuzey Kore'nin doğu kıyısındaki Sinpo'dan Japon Denizi'ne yerel saatle 10.17 sularında gerçekleştirildiğini bildirdi. Güney Kore basını ise askeri kaynaklara dayandırdığı haberlerde ikinci füzenin denizaltıdan fırlatıldığına inanıldığını duyurdu.

Art arda füze denemeleri
Kuzey Kore geçtiğimiz aydan bu yana sürdürdüğü bir dizi füze denemesi ile uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmişti. Son olarak 15 Eylül'de 2 kısa menzilli balistik füzeyi test eden Pyongyang yönetimi, 28 Eylül'de ise yeni geliştirilen bir hipersonik füzeyi denediğini açıklamıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.