SON DAKİKA
Hava Durumu

Resmen duyuruldu! Türkiye'de artık vergi alınacak

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, işletmesi Türkiye`de bulunan ve geçerli bir vergi numarası sağlamamış olan reklam verenlerden, reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Resmen duyuruldu! Türkiye'de artık vergi alınacak
Facebook'un internet sayfasında yer alan açıklamada, 1 Nisan 2019'dan  itibaren, Türkiye'de vergi kanunlarında yakın zamanda yapılan değişiklik  nedeniyle, şirketin artık Türkiye'de yerleşik olmayan kurum olarak KDV'ye tabi olacağı belirtildi.
 
Açıklamada, "İşletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir  Türkiye KDV numarası sağlamamış tüm reklam verenlerden, Facebook Ireland Ltd.'dan  satın alınan reklam hizmetleri için yüzde 18 KDV alınacaktır." ifadesi  kullanıldı.
 
Reklam vermek isteyenlerden "hesap ayarlarını güncellemeleri ve vergi  numaralarını eklemeleri" istenilen açıklamada, "Reklam veren, KDV numarasını  vererek Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nun 9. maddesi kapsamında KDV beyanında  bulunacağını onaylar. KDV numaranızı vermezseniz, size sunulan tüm reklam  hizmetlerinden yüzde 18 KDV alınır. KDV, reklamlarınız için sizden alınan her  ücrete dahil edilir. Facebook reklamlarınızın ödemesini manuel bir ödeme yöntemi  ile yapıyorsanız, reklam hesabınıza para sağladığınızda KDV uygulanır" uyarısına  yer verildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.