SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu

Rus ordusu, Kramatorks'ta bir tren istasyonunu vurdu. Gelen son bilgilere göre en az 30 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişi yaralandığı belirtildi. Ukrayna'nın doğusunda yer alan tren istasyonu sivillerin tahliyesi için kullanılıyordu. Zelenskiy saldırıyla ilgili olarak "Ruslar yöntemlerini terk etmiyor" derken Rusya ise "Füze saldırısı ile ilgili tüm açıklamalar bir provokasyondur ve kesinlikle doğru değildir" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu

 Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Rus ordusunun Kramatorks'ta bir tren istasyonunu vurduğu belirtildi. İki Rus roketinin isabet ettiği tren istasyonunda en az 30 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişi yaralandığı belirtildi. Zelenskiy saldırıyla ilgili olarak "Ruslar yöntemlerini terk etmiyor" derken Rusya ise "Füze saldırısı ile ilgili tüm açıklamalar bir provokasyondur ve kesinlikle doğru değildir" açıklamasını yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

1

RUS ROKETLERİ TREN İSTASYONUNU VURDU

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ediyor. 24 Şubat'ta başlatılan müdahalede son gelen bilgilere göre Rus Ordusunun Kramatorks'ta bir tren istasyonunu vurduğu aktarıldı. İki roketle düzenlenen saldırıda en az 30 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişi yaralandığı belirtildi.

ZELENSKİY'DEN İLK AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 30'dan fazla sivilin öldüğü, 100'den fazla sivilin yaralandığı saldırıyla ilgili, "Binlerce sivil Ukraynalının tahliye edilmeyi beklediği Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular. Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: PROVOKASYON VE KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna yönetiminin konuyla ilgili açıklamasının doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Rusya tarafından 8 Nisan'da Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna gerçekleştirdiği iddia edilen ‘füze saldırısı’ ile ilgili tüm açıklamalar bir provokasyondur ve kesinlikle doğru değildir. 8 Nisan'da Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi ateş etme görevi yoktu ve planlanmamıştı.” ifadesi kullanıldı.

Parçaları Kramatorsk tren istasyonunun yakınında bulunan ve görgü tanıklarınca görüntüleri yayınlanan Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığı aktarılan açıklamada, "14 Mart'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 19. Füze Tugayı, Donetsk şehir merkezine benzer bir şekilde Toçka-U füzesiyle saldırmış, olay yerinde sivillerden 17 kişi ölmüş, 36 kişi yaralanmıştı." denildi.

"GÜVENLİ BİR BÖLGEYE GİDEN TRENLERİ BEKLİYORLARDI"

Donetsk Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Binlerce kişinin tahliyesi sırasında Kramatorsk tren istasyonuna İskender füzeleriyle saldırı düzenlendi. 30'dan fazla kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Kramatorsk sakinleri o sırada savaştan kaçıyor ve güvenli bir bölgeye giden trenleri bekliyordu" denildi.

SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN KULLANILIYORDU

Ukrayna'nın doğusunda yer alan tren istasyonu sivillerin tahliyesi için kullanılıyordu. Söz konusu tren hattı Lavyansk, Kramatorsk ve Lyman gibi şehirler için 'tek çıkış yolu' olarak biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.