SON DAKİKA
Hava Durumu

Tek dozu 28 bin lira!

Sosyal güvenlik kurumunun karşılamadığı akıllı kanser ilacı için dava açan kanser hastası, İstanbul 20. İş Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Tek dozu 28 bin lirayı bulan ilaç için hakim, SGK'nın parayı ödemesi gerektiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı ilaç bedelinin karşılanmasına onay vermemiş olsa da mahkeme, "Doktor uygun görmüş, yaşam hakkı her haktan üstündür" diyerek tedbir talebini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2021 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Tek dozu 28 bin lira!

Kemoterapi tedavisine ek olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesi için tek dozu 28 bin lira olan akıllı kanser ilacı kullanması önerilen 61 yaşındaki 4. evre kanser hastası adam, SGK'nın ilaç parasını karşılamamasından dolayı mağdur oldu. Hal böyle olunca binlerce kanser hastası gibi 61 yaşındaki hasta da soluğu mahkemede aldı. Ve deliller arasına koymak için de sağlık bakanlığından onay istedi.

"YAŞAM HAKKI HER HAKTAN ÜSTÜNDÜR"

Bu kez bakanlık, "Önce izin verilen tedavi yöntemlerini tüketin son çare bu tedaviye geçin" diyerek onay vermedi. Ancak yine de İstanbul 20. İş mahkemesi, ilaç bedelinin yüksek olması ve doktorun bunu gerekli görmesi nedeniyle "yaşam hakkı her türlü haktan üstündür" dedi. Tedbir talebini kabul etti.

HASTA HAKLI BULUNURSA SGK PARAYI ÖDEMEKTE ZORUNLU KALACAK

Şimdi, tedbir kararı sonrası mahkemenin nihai olarak ne karar vereceği merak konusu. Cnn Türk'ün haberine göre, hasta haklı bulunursa, Sağlık Bakanlığı hayır demesine rağmen sosyal güvenlik kurumu hastaya ilaç paralarını ödemek zorunda. Bu da ileriki dönemde, hayati tedavi süreçlerinde hastalar lehine adım atılabileceği anlamına geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.