SON DAKİKA
Hava Durumu

Hacker’lar 2019 yılında şu yıkıcı saldırılara odaklanacak

Siber güvenlikte önümüzdeki yıl hedef odaklı saldırı dünyası ikiye ayrılacak. Bir yanda oyunda yer almak isteyen heyecanlı ve tecrübesiz gruplar yer alırken, diğer tarafta ise sağlam kaynaklara sahip, geleneksel ve gelişmiş gruplar bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2018 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2018 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Hacker’lar 2019 yılında şu yıkıcı saldırılara odaklanacak
Siber güvenlik kuruluşu Kaspersky Lab, “2019 Tehdit Tahminleri” raporunu yayınladı. Uzmanların geçtiğimiz yıl boyunca elde ettiği bilgilere göre yapılan analizlerle, 2019 yılı için endüstrilere ve teknolojilere yönelik öne çıkacak olan tehdit tahminleri belirlendi.
 
Buna göre önümüzdeki 12 ay boyunca siber güvenlik endüstrisi devlet destekli karmaşık operasyonlarla sıkça karşılaşmaya ve tehdit grupları da ilgi çekmekten kaçınmak ve yakalanmamak için gizli kalmaya devam edecek. Bu gruplar, yeterli kaynakları buldukları takdirde araç kitlerini ve yöntemlerini çeşitlendirecekler, böylece tespit edilmeleri çok zor hale gelecek.
 
Bu yeni yaklaşımın ortaya çıkarabileceği senaryolar arasında, ağ donanımlarını ele geçiren saldırılar düzenleyip kurbanları temelden etkileyecek araçların geliştirilmesi de yer alıyor. Tehdit grupları bu yeni strateji ile faaliyetlerini, “botnet” türü gizli ele geçirme veya belirli hedeflere yönelik sinsi saldırılara kaydıracak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.