SON DAKİKA
Hava Durumu

Herkesin gözü 7 gündür orada! "Kocamdan böyle bir şey beklemiyorum"

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki çocuğun bulunması için başlatılan çalışmalara ara verildi. Kaybolan Furkan Y.'nin annesi Gülperi Y., "Yüreğim parçalandı, dayanamıyorum. Eşimden böyle bir şey beklemiyorum. Belki de başka bir şey oldu, belki araba çarptı, birileri götürmüş de olabilir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Herkesin gözü 7 gündür orada! "Kocamdan böyle bir şey beklemiyorum"
Erzurum Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığınca ilçenin Budaklı Mahallesi'nde 17  Nisan Çarşamba günü evinin önünde oyun oynadıktan sonra bir daha kendisinden  haber alınamayan 4 yaşındaki Furkan Y.'nin kaybolmasına ilişkin yürütülen  soruşturma devam ediyor.
 
Bu kapsamda jandarmanın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  (AFAD) ekiplerince Furkan Y.'nin bulunması için havanın kararması dolayısıyla dün  ara verilen çalışmalara bugün devam edildi.
 
 
Jandarma ekipleri köy içinde, AFAD'a bağlı dalgıçlar da botlar  yardımıyla Kocasu Çayı'nda küçük çocuğa ait bir iz bulmaya çalıştı.
 
40 kişilik özel komando birliğinin de destek verdiği çalışmalara  katılan komandolar ise mahallenin merkezinin de içinde yer aldığı yaklaşık 30  kilometrekarelik dağlık arazide detaylı tarama gerçekleştirdi.
 
  Jandarmanın cinayet olaylarını aydınlatmakta kullandığı kadavra köpeği  "Pelte"nin yanı sıra arama kurtarma köpeği "Gurbet"in de katıldığı çalışmalara şu  ana kadar çocuğa ait herhangi bir bulguya ulaşılamayınca ara verildi.
 
Ekiplerin, kayıp Furkan Y.'yi bulmak için gerçekleştirdiği çalışmaları  yarın sürdürecekleri belirtildi.
 
Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Furkan Y.'nin babası F.Y.,  engelli amcası Y..Y., dedesi E.Y. ve babaannesi S.Y.'nin de Karaçoban İlçe Jandarma  Komutanlığı'ndaki işlemlerinin de sürdüğü öğrenildi.
 
"YÜREĞİM PARÇALANDI, DAYANAMIYORUM" 
 
Kaybolan Furkan Y'nin annesi Gülperi Y, gazetecilere yaptığı  açıklamada, olay sırasında Erzurum'daki bir hastanede tedavisi süren diğer çocuğu  Ferhat Y'ye refakat ettiğini belirtti.
 
Kaybolan oğlunu bu nedenle 5 haftadır göremediğini aktaran anne  Gülperi Y., şöyle konuştu:
 
"Olayın yaşandığı akşam kayınbiraderim beni hastaneden alıp mahalleye  getirdi. Burada çocuğumun kaybolduğunu öğrendim. 4 yaşındaki çocuk kime ne zarar  vermiş olabilir ki. Yüreğim parçalandı, dayanamıyorum. Onun moral bozukluğu ile  diğer çocuklarımla da ilgilenemiyorum. Furkan gitti, biri kız iki çocuğum kaldı.  Allah rızası için çocuğumu bana geri getirsinler. Eşim olay günü hayvan otlatmaya  gidiyormuş, Furkan da arkasından gitmek istemiş, eşim onu getirip evin önüne  bırakmış. Eşimden böyle bir şey beklemiyorum. Belki de başka bir şey oldu, belki  araba çarptı, birileri götürmüş de olabilir."
 
 Olay
 
Karaçoban ilçesinde oturan Furkan Y, 17 Nisan Çarşamba günü evinin  önünde oynarken kaybolmuş, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma ve AFAD  ekiplerince arama başlatılmıştı.
 
Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında küçük  çocuğun babası F.Y, amcası Y.Y, dedesi E.Y. ve babaannesi S.Y. gözaltına  alınmıştı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.