SON DAKİKA
Hava Durumu

İşkenceci cezaevi müdürünü tabutu başında protesto ettiler

Mamak Cezaevi'nde 12 Eylül darbe döneminde işkence emirlerini verdiği iddia edilen emekli Albay Raci Tetik için Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende protesto gösterisi olurken, Tetik'in yakınları ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
İşkenceci cezaevi müdürünü tabutu başında protesto ettiler
12 Eylül darbe döneminde Mamak Cezaevi'nde işkence emirlerini verdiği iddia edilen emekli Albay Raci Tetik için Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tetik'in tabutuna Türk bayrağı sarılırken, cenazeye Tetik'in yakınları katıldı.

Polis ekipleri cami önünde güvenlik önlemleri aldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi bir grup protesto gösterisi yaptı. Tabutun yanına gelen grup, Tetik'i protesto etti. Bu sırada yakınları ile grup arasında gerginlik yaşandı. Polis araya girerek eylemcileri uzaklaştırdı. Ardından kılınan cenaze namazının ardından Tetik'in tabutu omuzlarda cenaze aracına götürüldü. Tetik'in cenazesi toprağa verilmek üzere Tuzla Şifa Mezarlığı'na götürüldü.
Mamak Cezaevi'nde işkenceye uğradığını söyleyen Samet Karakuş; "3 öğün sistemli bir şekilde işkence gördüm. Organları iflas etti. Betonun üzerinde zifiri karanlıkta günlerce yattım. Karaciğerimi kaybettim" dedi.

O dönemde Mamak Cezaevi'nde kalan ve işkence gören MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, Yaşar Yıldırım (dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı), Ali Uzunırmak gibi şu an siyasette aktif görev yapan önemli isimler de bulunuyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.