SON DAKİKA
Hava Durumu

Jason Momoa'dan protestoculara destek

ABD'nin Hawaii eyaletinin en yüksek dağına dev teleskop inşa edilmesini engellemek için protesto düzenleyen yerlilere, Hollywood'daki hemşehrileri Jason Momoa'dan destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2019 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Jason Momoa'dan protestoculara destek
'Game of Thrones' dizisindeki 'Khal Drogo' rolüyle dünya çapında tanınan ve geçen yıl DC Comics süper kahramanı 'Aquaman'ın fimindeki başrolüyle gündem olan Jason Momoa, memleketi Hawaii'deki protestoculara ziyaret düzenleyerek destek verdi. Yerliler kutsal kabul ettikleri dağa, dünyanın en büyük teleskobunun inşa edilmesini engellemeye çalışıyor.

Boynuna Hawaii'ye özgü yeşil yapraklardan kolye ve taç takan ünlü aktör, protesto alanında düzenlenen törene katıldı. 
Kot pantalonla rüzgarlık giymiş protestocuların Hawaii adalarına özgü hula dansını yaptığı tören, Honolulu televizyon kanallarından canlı yayımlandı.
Törende eğilerek Hawaii'de yetişen kordilin bitkisinin yapraklarına sarılmış bir hediye sunan Momoa, "Burada bulunmaktan onur duyuyorum. Hiçbir yere gitmiyoruz" sözleriyle alkışları topladı. 

Diğer yandan Mauna Kea'nın zirvesi, Kuzey Yarımkürede astronomi gözlemi yapmak için en iyi şartlara sahip. Zirvede bulunan diğer teleskopların çalışanları, güvenlik güçleri aracılığıyla yerli protestocularla pazarlık yaparak geçiş sağladı. Yedi araca doluşan ekipler, dağa çıkarak yaklaşan kasırgalara karşı tesislerini güvenceye almaya çalıştı. 

Dünyanın en büyük teleskobunun inşa edilmesi halinde Mauna Kea'nın hem doğal hem de kültürel olarak zarar göreceğini savunan Hawaiililer, daha önce inşaatı durdurarak olayın mahkemeye taşınmasını sağlamıştı. Ancak Eyalet Yüksek Mahkemesi, Hawaii halkı aleyhine karar verip dev teleskop inşasına 'devam' demişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.