SON DAKİKA
Hava Durumu

Kastamonu için kırmızı alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kırmızı alarm verdiği Kastamonu'da kuvvetli yağış etkisini gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2022 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Kastamonu için kırmızı alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün birçok bölge için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteorolojinin kırmızı alarm verdiği Kastamonu İnebolu'da 2 köprünün sel nedeniyle yıkıldığı belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kastamonu İnebolu'daki derede şiddetli yağış nedeniyle su seviyesinin yükseldiğini ifade ederek dere boyunca dükkanların açılmayacağını belirtti. Öte yandan Bartın'da bazı evler sular altında kaldı. 

KASTAMONU İÇİN KIRMIZI ALARM! KÖPRÜLER YIKILDI, BAKAN SOYLU DUYURDU: DERE BOYUNCA DÜKKANLAR AÇILMAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop için kırmızı, Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat ve Samsun için turuncu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Ankara, Sivas ve Ordu için ise sarı uyarıda bulundu.
Şiddetli yağışın etkili olduğu Kastamonu İnebolu'da 2 köprünün yıkıldığı belirtildi. İlçede yer alan Musa Mahallesi'nde ise evleri sel suları bastığı öğrenildi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Şiddetli yağış ve tahribata uğrayan yollar neticesinde Cide, Şenpazar, İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinin Kastamonu’ya bağlanan yolları trafiğe kapatıldı. Kastamonu’ya gitmek isteyen araçlar Bartın yoluna yönlendiriliyor.

KÖPRÜDE ÇÖKME MEYDANA GELDİ
Öte yandan, Özlüce Yunus köyü bağlantı köprüsünde çökme yaşandığı için yol ulaşıma kapandı, Doğanyurt ilçelerini bağlayan sahil köprüsünde hasar meydana geldi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
Sosyal medyadan açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu İnebolu'daki derede şiddetli yağış nedeniyle su seviyesinin yükseldiğini ifade ederek, dere boyunca dükkanların açılmayacağını aktardı.

Bakan Soylu açıklamasında şunları ifade etti:
"Gece boyunca ve bugün teyakkuz devam ediyor. "Birçok noktada iş makinaları ve uyarılarla tedbir alındı. Ancak İnebolu’da dere çok yükseldi. Dere boyu dükkanlar açılmayacak. Valimiz ve tüm birimler çalışıyor. AFAD Başkanımız, İnebolu’ya geçiyor.

KASTAMONU VALİSİ: ŞU AN İÇİN CAN KAYBI İHBARIMIZ YOK
Kastamonu Valisi Avni Çakır, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Şu an ben İnebolu’dan ayrıldım. Bozkurt’a girmek üzereyim. İnebolu’da 05.50-08.00 arasında güçlü bir su geldi. Vatandaşlarımızı uyardık. 11.00’de güçlü bir yağış daha bekliyoruz. Boşaltma işlemlerine devam ediyoruz. Bozkurt’ta maalesef yoğun bir yağış geliyor. Taşma olmadı ama güçlü bir yağış olursa taşma yapabilir. Gerekli çalışmaları yapabiliyoruz. Sahil boyundaki tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyoruz. Bozkurt, İnebolu civarındaki vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ayrılmasını rica ediyoruz. Esas yağmur 1 saat sonra gelecek. Şu an için can kaybı ihbarımız yok. Yağış devam ederse tehlike olabilir. Bu ikazımızı Şenpazar, Azdavay ve tüm ilçelerimize yapıyoruz. Vatandaşlarımızın dere kenarındaki yerlerden daha yukarıya hareket ederlerse daha sağlıklı olur. Lütfen gün boyunca dere yataklarından, çarşı yerlerinden, zemin katlardan uzaklaşalım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.