SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu "Neden sadece Büyükşehir?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. YSK'nın İstanbul kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Esen rüzgara göre değil, kanuna göre karar veren bir YSK istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu "Neden sadece Büyükşehir?"
Kılıçdaroğlu;
 
"İktidar sahiplerinin gücünü kullanarak, demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak YSK'nın tarihi sorumluluğudur demiştik. Ramazan günü haram yemeyi kabul ettiler. Kul hakkı yemek ne zamandan beri hakimlerin görevi oldu?
 
Seçim yenilenecekse 39 ilçede yenilenir, neden sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi? Sen neye göre karar veriyorsun? Bu hukuka saygı duyulmaz, bu hukuka saygı duymak adaleti dışlamaktır.
 
'İMAMOĞLU CHP'NİN DEĞİL 16 MİLYON İSTANBULLUNUN ADAYIDIR'
 
Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adaletsizlikle mücadele etmek bizim namus borcumuzdur. Herkes için adalet olmalıdır. Adalet egemen güçlerin değil, 82 milyonun adaletidir. Üç kağıtçıdan hakim olmaz.
 
 İstanbullulara sesleniyorum, eğer vicdan taşıyorsanız bu çetelere ders vermek zorundasınız. Milletin iradesini yok sayarak birilerine yaranmaya çalıştılar. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar ağır ve kötü bir miras daha bırakamaz.
 
Ortada bir hukuk cinayeti var. Fail de belli, azmettirenler de belli. Her şeye rağmen bu milletin ferasetine güveniyorum. 23 Haziran'da İstanbullular ellerini vicdanlarına koyup, yeniden bir tarih yazacaktır.
 
Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı değil, 16 milyon İstanbullunun adayıdır.
  
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tabelasına T.C.'yi ekledi. Bu da Bahçeli'ye kapak olsun. '0-4 yaş arası çocuğu olan annelere, 0-12 yaş arası çocuklara ulaşım bedava olacak, öğrenci akbiline indirim yapacağız' dedi. İmamoğlu Ankara'dan değil, 16 milyondan talimat alacak. Halkın derdine derman olacak ve harcanan her kuruşun hesabını verecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.
 
Ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimden galip çıkacağız. Hiçbir şekilde gücünüz bizi etkilemez. Çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saray'dan güç alanlar bir gün tarih önünde hesap verecek.
 
Türkiye'nin tüm demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum. Sorun artık bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sorunu değil, sorun bir demokrasi sorunudur, ahlak sorunudur.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.