SON DAKİKA
Hava Durumu

Koronavirüsü gösteren maske icat edildi!

Japonya'daki bilim adamları, ultraviyole ışığa (UV) maruz kaldıktan sonra "Koronavirüsün izini sürebilen" maskeler geliştirdiler. Japon haber ajansı Kyodo News’un haberine göre, Batı Japonya'daki Kyoto Valiliği Üniversitesi'nden bilim insanı ekibi, devekuşu yumurtalarından elde edilen antikorları kullanarak maskeler geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Koronavirüsü gösteren maske icat edildi!

Üniversite rektörü Yasuhiro Tsukamoto liderliğindeki ekip, maskelerin "Kullanıcılara virüs bulaşıp bulaşmadıklarını test etmek için kolay bir yol sunacağına" inanıyor. Raporda, "Bir koronavirüs numunesi, antikor içeren bir flüoresan boya ile püskürtüldükten sonra ultraviyole ışık altında bir yüz maskesi filtresinde parlıyor" ifadesi kullanıldı. Çalışmada, yüz maskesinin içine yerleştirilen özel bir filtre geliştirildi.

KORONAVİRÜS BULAŞAN 32 KİŞİ İLE 10 GÜN BOYUNCA DENEYLER YAPILDI

Çalışmada "Filtre çıkarılabilir ve devekuşu yumurtalarından alınan koronavirüs antikorlarını içeren floresan bir boya ile püskürtülebilir. Virüs varsa, ultraviyole ışık altında parlatıldığında filtre parlayacak" denildi. Koronavirüs bulaşan 32 kişi ile 10 gün boyunca deneyler yapıldı. Her durumda, bilim adamları "Kullandıkları tüm maskelerin UV ışığı altında parladığını, zamanla solduğunu ve viral yüklerinin azaldığını" buldular.

Devam eden testlerde her şey yolunda giderse ekip, gelecek yıl maskeleri satmak için Japon makamlarından onay almayı umuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.