SON DAKİKA
Hava Durumu

Malatya'da deprem!

Son dakika haberine göre Malatya'da öğlen saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Malatya'da deprem!

Malatya'da öğlen saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Deprem, kent merkezi ve çevre illerde de hissedildi. Korkutan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür, "Çelikhan-Erkenek-Türkoğlu kesimi riskli" dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.19'da merkez üssü Pütürge olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 6,93 kilometre derinlikte gerçekleşti. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremin ardından ekiplerin saha çalışması başlattığını belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Ekip arkadaşlarımız sahada çalışmalarına devam ediyoruz. AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ilçe merkezi ve bağlı mahallerde taramasını sürdürüyor." diye konuştu. Öte yandan AFAD Başkanlığından yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. Depremin ardından özellikle Pütürge ilçe merkezinde çok sayıda vatandaşın panik halinde evlerinden dışarı çıktıkları görüldü. Bazı vatandaşlar da yaşadıkları korkuyu dile getirdi.
DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ
Yerin 6.93 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre illerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası henüz bir olumsuzluk bildirilmediği öğrenildi.
PROF. DR. GÖRÜR: ÇELİKHAN-ERKENEK-TÜRKOĞLU KESİMİ RİSKLİ
Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Arkadaşlar, öğlen Malatya-Pütürge-Bölükkaya’da 4,8’lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra DAF Elazığ depreminde kırılan kolunun GB ucuna, yani Çelikhan-Erkenek kesimine depremlerle stres transfer ederek orayı zorluyor. Çelikhan-Erkenek-Türkoğlu kesimi riskli" ifadelerini kullandı.

nacı gorur

afad

kandıllı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.