SON DAKİKA
Hava Durumu

Marketlerde tanzim ürün satışları başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kurum olarak tanzim ürünlerinin marketlere satışına başladıklarını belirterek, "Bu konuda talep marketlerden geldi." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2019 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Marketlerde tanzim ürün satışları başladı
Poyraz, Tarım Kredi vasıtasıyla tanzim satış noktaları  haricinde, zincir mağazalara da mal tedarikinin sağlanmasına ilişkin  değerlendirmede bulundu.
 
Uygulamanın fiyatlar ve aracılık sistemi üzerinde sağlayacağı  katkılara işaret eden Poyraz, "Tarım Kredi olarak tanzim ürünlerinin marketlere  satışına başladık. Bu konuda talep marketlerden geldi. Fiyatların artmasında en  büyük etken olan aracılık sisteminin fiyatlar üzerinde oluşturduğu negatif etkiyi  minimize etmeyi hedefliyoruz. İlk etapta lojistiği kolay olan patates ve soğanı marketlere sunuyoruz." diye konuştu.
 
Poyraz, Tarım Kredi olarak, talep eden marketlere patates ve  soğanı  tanzim satış fiyatı olan 2 liradan satacaklarına dikkati çekerek, şu bilgileri  verdi:
 
"Burada lojistik ve diğer masraflar markete ait olacağı için onlar bir  miktar masrafı bizim satış fiyatımızın üzerine ekleyecekler. Belediyeler kamu  hizmeti gördüklerinden bazı maliyetlere katlanıyorlar ama marketler ticari  işletme. Bu nedenle ürünlerin fiyatına belli bir miktar karlarını koymaları  gerekebilir. Benim tahminim, bu ürünlerde marketlerin satış fiyatı her halükarda  piyasa fiyatlarının çok çok altında bir rakama denk gelir."
 
"Tarım Kredi satış mağazalarını artırabilir"
 
Tanzim satış noktalarının devam edip etmeyeceğinin seçimlerden sonra  değerlendirileceğini vurgulayan Poyraz, aracılığı azaltacak bir sistem üzerinde  çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Poyraz, ulusal marketlere rakip olmayacak  şekilde Tarım Kredi'nin satış mağazalarının sayısını da artırabileceklerini  bildirdi.
 
Her ülkede dönemsel olarak bazı gıda ürünlerinde sıkıntılar  yaşanabildiğini anımsatan Poyraz, soğan ve patateste yaşanan arz sorunlarının  geçici olduğunu sözlerine ekledi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.